Музика

Месец до спектакъла “The Wall” по музика на “Pink Floyd”

Турнето на Роджър Уотърс вече обикаля Европа

Месец до спектакъла “The Wall” по музика на “Pink Floyd”◊ КАКВО ДА ОЧАКВАМЕ ОТ РОДЖЪР УОТЪРС И “THE WALL”

Турнето на Роджър Уотърс със спектакъла “The Wall” от половин месец обикаля Европа. Най-впечатляваща е стената, висока 12 метра. Сред множеството специални ефекти е сцената с катастрофирал самолет, която е два пъти по-дълга от представяната на концертите досега, и завършва с уникална експлозия.

На концерта си в София на 30 август на Националния стадион „Васил Левски“ Уотърс ще представи за първи път пред публика и нова песен – „The Ballad Of Jean Charles De Menezes“. Тя разказва истинската история за мъж, разстрелян от полицията в Лондон, покрай зародилата се опасност от терористични атаки в английската столица по-рано тази година. „The Ballad Of Jean Charles De Menezes“ е включена в първата част на шоуто, веднага след култовата „Another Brick in the Wall (Part 2)”.


◊ КОИ СА МУЗИКАНТИТЕ С РОДЖЪР УОТЪРС

Роджър Уотърс пристига у нас с изключителни музиканти. Сред тях е Дейв Килминстър, признат за китарист на годината през 1991 г. Той преподава в музикалната академия в Гилфорд, записва и поредица DVD с уроци по китара.

Барабанистът Греъм Брод пък е работил с Роджър Уотърс по албумите „Radio Kaos“ и „Amused to Death“. През 2002 г. той става член на бандата на Уотърс, работил е и с други големи имена като Джордж Майкъл, Брайън Адамс и "Ролинг Стоунс", освен това свири във всички албуми на Тина Търнър от „Private Dancer“ нататък.

Редом до Уотърс ще видим и неговия син Хари. През 2002 г. Хари поема на турне с баща си, за да изпълнява музиката, с която е израснал.


◊ ЗА КАКВО РАЗКАЗВА СПЕКТАКЪЛЪТ

Спектакълът “The Wall” разказва за мистър Пинк Флойд - рок звезда на границата на лудостта. Той е разглезен, нещастен, арогантен и неуверен. Пинк се подиграва с феновете си, вцепенява се, преди да излезе на сцената. Той е едно непораснало момче, загубило баща си във Втората световна война, травматизирано от злонамерен учител и нетърпяща възражения майка.

Всички тези въздействия го карат да се отдели от чувствата си, сякаш поставя стена между себе си и тях. Когато оглавява своята група, мистър Флойд се превръща в демагог-фашист със слънчеви очила и кожен шлифер, перчейки се сред музикантите на заден фон, които носят нацистки униформи.


* Билетите за рок спектакъла “The Wall” са на цени от 65 до 180 лв. Все още се намират и ограничени бройки билети по 30 лв, които могат да бъдат закупени от всички каси на „Тикетпро“ в страната.

Автор: Момчил Цонев
30.07.2013 г. 15:54
Посетено: 1337
Етикети: рок концерт, рок, The Wall, Роджър Уотърс, Стената София, рок София
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/17436-mesets-do-spektakala-the-wall-po-muzika-na-pink-floyd