Музика

Сезоните в нас

Два бутикови концерта в Пловдив и София

Сезоните в нас


◊ СЪБИТИЕТО

Модо България представя:

Сезоните в нас – два бутикови концерта

На 5 август в Балабановата къща в Пловдив и на 6 август в музикален център „Борис Христов” в София, Модо България има удоволствието да ви покани на „Сезоните в нас” – два бутикови концерта с участието на пианистката Венета Нейнска и цигуларката Грета Мутлу. Към дуото ще се присъедини и Атанас Кръстев, виолончело. Те ще представят една оригинална романтична програма в разгара на лятото.


В програмата:
Леонардо де Лоренцо – Есенен валс

Йожен Изаи – Зимна песен

Лудвиг ван Бетовен – Соната за цигулка и пиано № 5, “Пролетна”

Астор Пиацола – Verano Porteno


◊ ИЗПЪЛНИТЕЛИТЕ

Венета Нейнска получава бакалавърската си степен в класа на световноизвестния пианист Джон Пери в Южнокалифорнийския университет. Впоследствие учи с Джоан Хавил в Лондон и в Училището за музика и театър „Гилдхол“. Участва в майсторските класове на Имоджен Купър, Алексей Наседкин, Джером Лоуентал и Доминик Мерле. Тя участва и печели редица конкурси за пианисти в света. Сред наградите й са: Първа награда на Седмия конкурс за пианисти в Ларнака, Кипър; Втора награда от конкурса “Кристофър Дюк” в Уотфорд, Великобритания; Първа награда в конкурса “Бетовен Храдец” в Чехия; Трета награда от конкурса “Александър Тансман” в Лодз, Полша. Тя е носител на Почетната стипендия “Габриел Меклер” и на City of London Trust. В момента Венета Нейнска е артистичен директор и вдъхновител на всички проекти на Модо България.

Грета Мутлу е завършила престижния Музикален институт в Кливланд, САЩ, и е получила Артист Диплома от Глен Гулд Скуул в Торонто, Канада, като студентка на Пол Кентър. Носител е на многобройни награди от национални и международни конкурси в България и чужбина. Изявите й като солист и камерен музикант включват концерти у нас, както и във Франция, Германия, Чехия, Канада и САЩ. През 2005 г. г-ца Мутлу е отличена с Диплома за високи артистични постижения от Министерството на културата. Работи с Леонидас Кавакос, Леон Флейшер, Джеймс Бойд, Михаил Гуревич, Кеворк Мардиросян, Олех Криса, Скот Сент-Джон, Бари Шифман и Джоуъл Смирнов. Понастоящем, Грета Мутлу следва магистратура в университета Карнеги Мелън в Питсбърг, САЩ, в класа на Андрес Карденес.


* Билети може да резервирате на tickets@modo.bg и телефон: 0894760154 и да ги закупите на място преди концерта:

5 август 2013, Балабaнoвата къща, гр. Пловдив, Вход: 6.00лв.
6 август 2013, Музикален център "Борис Христов", гр. София. Вход по желание
Автор:
Модо България
Публикация:
30.07.2013 г. 10:34
Посетено:
1377
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/17435-sezonite-v-nas