Музика

Български деца излизат на сцената на спектакъла "The Wall"

Роджър Уотърс кани 15 българчета на 30 август

Български деца излизат на сцената на спектакъла "The Wall"


◊ ДЕЦА ЩЕ УЧАСТВАТ В СПЕКТАКЪЛА ПО МУЗИКА НА "ПИНК ФЛОЙД"

Във всяка страна, в която представя „The Wall“, Роджър Уотърс кани 15 деца на сцената, които изпълняват с него класиката “Another Brick in the Wall”. Това ще се случи и у нас на концерта в София, който ще се състои на 30 август от 20 часа на Националния стадион „Васил Левски“.

Вече се подбират децата, които ще имат уникалната възможност да пеят и танцуват редом до рок легендата. Не е нужно децата да имат добри певчески и танцови умения, за Уотърс по-важно е да усети техния ентусиазъм и да се вдъхнови от техните усмивки. Той задължително ще си направи снимки с тях и ще раздаде автографи преди концерта си.

 

◊ ПОВЕЧЕ ЗА СПЕКТАКЪЛА

Стената от бели тухли с размерите на огромен стадион със сигурност е най-голямата прожекционна повърхност, поемала някога на турне. Но тя не е единственият специален ефект на шоуто. Марионетки, чиято височина е колкото тази на стената, са неизменна част от спектакъла. Шоуто е изпълнено с пиротехника, звукови и светлинни ефекти, пресъздаващи бойни самолети, а над публиката прелита огромен балон във формата на прасе (независимо, че е част от обложката на друг албум на „Пинк Флойд“).

„The Wall“ е едно грандиозно шоу с участието на актьори, музиканти, огромни марионетки и уникални ефекти. Също толкова драматичен е и албумът “The Wall”, както и култовият филм на Алън Паркър от 1982 г. “Пинк Флойд – Стената”, представящ рок звезда, която все повече се изолира от света чрез тухлите, с които изгражда „стената” около себе си. Предстои у нас да излезе и луксозно издание на книгата “Създаването на Pink Floyd The Wall” за филма на Алън Паркър.                                    

Билетите за рок спектакъла на Роджър Уотърс са на цени от 65 до 180 лв. и все още могат да бъдат закупени от всички каси на „Тикетпро“ в страната и онлайн.

 


Автор: Момчил Цонев
02.07.2013 г. 12:52
Посетено: 1141
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/17337-balgarski-detsa-izlizat-na-stsenata-na-spektakala-the-wall