Музика

Концерт на "Точка БГ" в София

Нова изпята поезия в "Студио 5"

Концерт на "Точка БГ" в София


◊ СЪБИТИЕТО

Концерт на "Точка БГ" в София

Акустичният проект за нови градски песни "Точка БГ" ще изнесе концерт в столичния клуб "Студио 5". Групата ще представи на почитателите си съвсем нови песни, както и добре познати парчета.
. Гост музикант: Венко Поромански (перкусии).


11 юли 2013, четвъртък, 21.30 часа,
"Студио 5", НДК (вх. А3)


За две години групата успя да издаде три албума („Нови градски песни”, „Предверие” и „Акварел”). Изявите им в София включваха концерти в клубовете „Жреци на музите”, TYT, Back Stage и основно в „Студио 5”, както и в галерия „Снежана”, на фестивала „София диша” и други участия. "Точка БГ" изнесе концерти в Димитровград, Ловеч, Стара Загора, Харманли и Бургас. Незабравими ще останат за българите в чужбина концертите им в Скопие и Виена.


◊ ПОВЕЧЕ ЗА "ТОЧКА БГ"

"Точка БГ" са Красимир Първанов, Тодор Янкулов, Пламен Сивов и Зорница Попова. Групата е създадена през 2011 г. Името й е по заглавие на една от най-известните им песни, "Точка БГ", с полусериозното, полушеговито подзаглавие “Акустичен проект за нови градски песни”, защото ги пишат заедно, често – около масата. И ги пеят за приятели. Изпълняват предимно свои авторски парчета и репертоарът им включва близо 50 заглавия. В песните на Точка БГ ще откриете отгласи от акустичната традиция на англоезичната (singer-songwriter), руската, италианската, френската и българската песен. Водещото при тях е песента – песента като приключение.

Музиката на "Точка БГ" е завръщане към всичко онова, което загубихме във века на електронното звучене и компютрите. След две години Краси, Пламен, Теди и Зори продължават да разчитат на живия звук на истинските инструменти, на непосредственото общуване с публиката и на едно разбиране за песента като неповторимо съчетание на музика и текст.

Автор:
Пламен Сивов
Публикация:
06.07.2013 г. 12:38