Музика

"ЛаТекст" на "Малък сезон" 2013 на ТР "Сфумато"

Поезия и алтернативен рок в София

"ЛаТекст" на "Малък сезон" 2013 на ТР "Сфумато"
Фотография: Владислав Христов


◊ СЪБИТИЕТО

На 26 юни (сряда) от 21 ч. в парк „Заимов”, пред сградата на ТР „Сфумато”, групата за поезия и алтернативен рок "ЛаТекст" ще се включи за втори път във фестивала „Малък сезон”, който ще продължи от 26 юни до 5 юли и ще представи поредица от артистични акции, свързани с различни изкуства. Миналата година това беше едно от първите участия на новосформираната банда, работеща тогава още като трио.

Сега публиката ще чуе едночасов концерт, в който, освен познатите парчета, сред които трите наскоро реализирани сингъла, ще прозвучат и нови неща. Тях Петър Чухов (поезия, глас, китара), Елена Пенева (вокал, синтезатор), Иван С. Вълев (бас, глас) и Гриша Маникатов (барабани) планират да запишат в студио през лятото.


◊ ЗА ГРУПАТА

В последните месеци „ЛаТекст” се появяват често пред публика. Те свириха в „Петното на Роршах” в Пловдив, в клубовете Maze, „Строежа” и Neu!Berlin в София, участваха в телевизионното предаване на Васко Кръпката „Карай да върви, това е блус”. На сцената с тях често се качват гости, включително и такива, дошли от по-близки или далечни държави, като Петер Шрагер (Румъния) и Дейвид Ланю (САЩ).

За следващия месец групата подготвя концерт с новозеландския поет и музикант Док Дръмхелър, който ще посети България и някои от съседните балкански страни.


Входът е свободен.

Автор: Илиана Илиева
24.06.2013 г. 16:05
Посетено: 1165
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/17298-latekst-na-malak-sezon-2013-na-tr-sfumato