Музика

Как звучи джазът, когато си на десет?

Първи самостоятелен концерт на Дана Тахор

◊ ПОКАНА ЗА КОНЦЕРТ

13 юни 2013 г., клуб Студио 5, София

Как звучи джазът, когато си на десет?
                                                                         
Десетгодишната Дана Тахор проявява музикални и артистични заложби от съвсем малка, което е и повод за родителите й да я запишат в Детска актьорска работилница „Хлапета”, когато е едва на 5. Започва да свири на цигулка на 6 години, а на 7 става артист-изпълнител в Училище за певци „D Stars”, където изучава вокално майсторство, теория на музикалните елементи и пиано.
Вече три години в „D Stars”, Дана се изявява успешно като солов изпълнител на многобройни концерти, фестивали, партита и специални събития. За този кратък период от време изгражда стилово разнообразен репертоар, в който намират място както детски забавни песни, така и съвременна популярна музика, песни от филми, части от мюзикъли и джаз стандарти.

Следвайки интереса й към джаз музиката, на 13 юни 2013 г., клуб Студио 5 в столицата ще приюти първия самостоятелен концерт на малката Дана. Тя ще излезе на сцената, въоръжена с чаровната си усмивка и огромния си талант, а в смелото й начинание щедро ще я подкрепят музикантите Михаил Йосифов - тромпет, Калин Жечев – пиано, Борис Таслев – контрабас, Атанас Попов - ударни. В тази приятна музикална компания, в изпълнение на Дана ще чуем букет от разнообразни джаз стандарти, като "Cheek to Cheek", "I got rhythm", "L.O.V.E" и други, поднесени със свежи аранжименти и пречупени по закачлив начин през призмата на крехката й възраст.


Носител на множество престижни награди, вокалния педагог на Дана и директор на Училище за певци "D Stars", Даниела Станкова предпочита постиженията на учениците й да говорят сами за себе си, а да имаш самостоятелен концерт, когато си само на 10 години не е никак малко постижение. Системата на обучение в "D Stars" е уникална по рода си в България, съчетавайки както добре познати световни практики и методики, така и личен стил на преподаване, комбиниран с индивидуален подход към всеки изпълнител, който дава възможност за подчертаване на личните качества на всеки изпълнител и интензивното развиване на силните му страни.


Автор:
Владислава Генова
Публикация:
06.06.2013 г. 22:21
Посетено:
1175
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/17187-kak-zvuchi-dzhazat-kogato-si-na-deset