Музика

"Джаз за деца с Венци Благоев" отново в Стара Загора

На 10, 11 и 12 юни от 11.00 ч., в рамките на фестивала Джаз форум Стара Загора

"Джаз за деца с Венци Благоев" отново в Стара Загора


◊ СЪБИТИЕТО

За втора поредна година „Джаз за деца с Венци Благоев” гостува в Стара Загора.

На 10, 11 и 12 юни от 11.00 ч. в парк „Пети октомври” музикантите очакват децата на града, за да посвирят заедно и да се забавляват, импровизирайки върху популярни джазови теми и детски песни. Входът е свободен. Проявите са част от съпътстващата програма на фестивала Джаз форум Стара Загора, който започва на 13 юни.

„Джаз за деца с Венци Благоев” е единствената музикално-образователна програма, в която малчуганите имат възможност не само да послушат хубава музика и да научат повече за нея, но и да изпробват музикалните инструменти и да са неделима част от оркестъра. Всяко дете ще получи перкусионен или духов инструмент и ще може да свири наравно с професионалистите.

„Стремим се да приобщим децата към джазовото изкуство, да им покажем, че то не е „трудна музика”, а е красива и весела игра, в която всеки може да се включи и всички заедно сме победители”
– обяснява авторът на проекта.

Освен него с децата от Стара Загора ще свирят още Теодор Петков – пиано, Димитър Карамфилов – контрабас, Димитър Благоев – китара, и Виктор Христов – барабани. Наскоро проектът отпразнува своя трети рожден ден. През 2012 г. „Джаз за деца с Венци Благоев” бе отличен с престижната награда „Златното перо” за принос в развитието на културата в България.



Автор:
Джаз форум Стара Загора
Публикация:
06.06.2013 г. 17:58