Музика

Благотворителен концерт в памет на оперния певец Митя Гамбурцев

В програмата: "Реквием" от В. А. Моцарт

Благотворителен концерт в памет на оперния певец Митя Гамбурцев


◊ СЪБИТИЕТО

На 5 юни, сряда, от 19.00 часа на сцената на зала "България" ще се състои Благотворителен концерт в памет на оперния певец Митя Гамбурцев – дългогодишен артист-хорист в Национален филхармоничен хор "Светослав Обретенов".

Ще прозвучи грандиозната творба на В. А. Моцарт „Реквием” с участието на Софийска филхармония и Националния филхармоничен хор „Светослав Обретенов”, и Велин Илиев (орган) под диригентството на Илия Михайлов. Соловите партии ще представят Радостина Николаeва (сопран), Елена Маринова (мецосопран), Ивайло Донков (тенор) и Александър Носиков (бас). Талантливите артисти посвещават своето изпълнение на своя приятел и колега Митя Гамбурцев. Водещ Андрей Захариев.

„Да подадеш ръка в труден момент” – така приятелите вярваха, че ще могат да помогнат на Митя да се пребори за живота си. Но не успяха. Малко преди датата на концерта през месец май, Митя ги напусна завинаги. Сега тяхното желание е да помогнат с изкуството си на неговото семейство и отново са заедно. С покана към всички, които са почитатели на красивата музика и са готови да отворят сърцата си.

Поканите за благотворителния концерт „Реквием” на Моцарт могат да се закупят на касата на Софийска филхармония. Цена 15 лв.


Автор:
Сийка Лапачка
Публикация:
04.06.2013 г. 14:18
Посетено:
2749
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/17163-blagotvoritelen-kontsert-v-pamet-na-operniya-pevets-mitya-gamburtsev