Музика

Концерт на Coda Trio в Studio 5 на НДК

Класика и модерност в изпълнение на виртуози

Концерт на Coda Trio в Studio 5 на НДК


◊ СЪБИТИЕТО

Концерт на Coda Trio в Studio 5 на НДК

Марияна Теофилова (пиано)
Ирина Стоянова (цигулка)
Иван Лалев (виолончело
)

На 30 май, от 19 ч, в София, в Studio 5 на НДК музикантите от Coda Trio ще представят на своята публика едно ново явление в българската камерната музика.

Запазете местата си за Coda Trio на тел: 0887 934 335 или 02/ 963 12 54 и се потопете в истинско естетско преживяване с музиката на Пиацола, Турина, Брагато и Гардел.


◊ ЗА ИЗПЪЛНИТЕЛИТЕ

Coda Trio дебютира в „Салон на изкуствата” – 2012 г., но макар и създадено наскоро, триото вече се радва на завиден успех и популярност. Концерти на софийска сцена и в страната, записи в БНТ и БНР. Утвърдените инструменталисти Марияна Теофилова (пиано), Ирина Стоянова (цигулка) и Иван Лалев (виолончело) демонстрират своя талант и професионализъм в интригуващ репертоар, в който класичното и съвременното водят диалог с изящни емоции и стил.

Марияна Теофилова и Ирина Стоянова са възпитанички на Държавната музикална академия „П. Владигеров”. Марияна Теофилова е лауреат на Националния конкурс “Св. Обретенов” ’88 и на Международния конкурс „Музиката и земята” ‘96, а Ирина Стоянова - на Международния конкурс в Неерпелт, Белгия, със струнен квартет “Корда”.  През 1997 г. като дуо те стават лауреати на  Международния конкурс за камерна музика в Солун, Гърция, с Първа награда. Следват записи както у нас, така и в чужбина. Наред с музицирането двете изпълнителки  посвещават време и усилия в преподаването на музикална култура и интерпретация.
Иван Лалев дебютира през 2001 г. в Ню Йорк, в зала „Уайл” на Карнеги Хол. Концертира в Европа и Америка. В периода 1999-2011 г. е първи виолончелист на Симфоничния оркестър на Батън Руж, Луизиана. Работил е с диригенти като  Роберто Абадо, Питър Унджин, Ицхак Пърлман, Роберто Спано, Хю Уолф и Ленард Слаткин. През 1999 г. печели Първа награда на конкурса „МТNА” за камерна музика в Лос Анджелис.

Автор:
Илиана Илиева
Публикация:
27.05.2013 г. 16:36
Етикети:
НДКСтудио 5концертмузикаМарияна Теофилова
Coda Trio
Ирина Стоянова Иван Лалев
Посетено:
1695
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/17097-kontsert-na-coda-trio-v-studio-5-na-ndk