Музика

Милчо Левиев и Вики Алмазиду с концерт и открити уроци в Пловдив

Милчо Левиев разказва...

Милчо Левиев и Вики Алмазиду с концерт и открити уроци в Пловдив


◊ СЪБИТИЕТО

Милчо Левиев и Вики Алмазиду с концерт и открити уроци в Пловдив

"Милчо Левиев разказва..." –  след повече от три години отсъствие от пловдивска сцена Милчо Левиев ще се срещне с културната и бизнес общественост в родния си град в откровен разговор и концерт на 1 юни от 19.00 ч. в Първо студио на Радио Пловдив. Почетен домакин на събитието е г-н Стефан Стоянов, заместник-кмет на Община Пловдив. Пианистът ще има и срещи с най-младата аудитория в Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство, където заедно с Вики Алмазиду ще изнесе открити уроци. Изявите на именитите музиканти са част от програмата на  „Камерна сцена Пловдив”.

С музика и думи Маестрото и Вики Алмазиду ще разкажат истински и интересни истории от живота си, ще споделят и за най-новите си музикални проекти и търсения.

Макар че не е свирил дълго време тук, Милчо Левиев не е прекъснал връзката с родния си град, той е в постоянен контакт с  музиканти и творци от Пловдив. Концертът му на „Камерна сцена Пловдив” е възможност да се насладим отново и на цялата онази неповторима енергия на свиренето му. Домакинът на събитието г-н Стефан Стоянов ще сподели основните направления на работа по кандидатурата на Пловдив за Европейска столица на културата 2019 и ще потърси колабориране между креативните идеи и финансовия потенциал на града.

По покана на ректора на АМТИИ проф. Милчо Василев, маестро Левиев и Вики Алмазиду ще изнесат открити уроци на 30 май от 14 часа и на 31 май от 12 часа в  сградата на Академията. Те са предназначени както за студенти и ученици по музика, така и за цялата пловдивска общественост.
Входът за откритите уроци е свободен. 

• Предвижда се Милчо Левиев да даде пресконференция на 30 май от 12.00 часа в Радио Пловдив.


Автор: Гергана Семерджиева, „Камерна сцена Пловдив”
22.05.2013 г. 16:29
Посетено: 1844
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/17076-milcho-leviev-i-viki-almazidu-s-kontsert-i-otkriti-urotsi-v-plovdiv