Музика

Концерт-приказка "Кармен – история с рози"

Една приказна история по музиката на "Кармен-сюита" от Бизе – Шчедрин за деца и техните родители

Концерт-приказка "Кармен – история с рози"


◊ ПОКАНА

По случай Деня на детето, 1 юни, музикантите на Quarto Quartet и Софийската филхармония канят децата и техните родители на концерт-приказка “Кармен – история с рози” по музиката на „Кармен-сюита” от Бизе – Шчедрин.

1 юни, зала "България", 19 часа

Освен за Кармен – червената роза, музиката ще ви разкаже и за жълтата роза, оранжевата роза, бялата роза..., и въобще ще една цяла история с рози. Звънките инструменти на Quarto Quartet и техните приятели музиканти ще погалят ушите ви с нежни звуци, ще разтупкат сърцата ви в радостен ритъм, а може и пък да ви накарат да изтръпнете при появата на Ледената царица и нейните зли слуги.

Вълшебството на цветната феерия ще допълнят атрактивните балерини от Vaya Dance Studio, а актьорът Веселин Мезеклиев ще ви води в приказния сюжет с помощта на омайни стихове. Автор на текста е Савелина Савова, а хореографията е на Ваня Рошкова.

„Кармен – история с рози” – история за благородната сила на приятелството, за красотата на чистата душа, за вярата и надеждата, които побеждават и най-големите ни страхове и изкушения, за вечната борба между доброто и злото.

На финала всички ще сме уверени, че няма нищо по-ценно от това да си подаваме ръка и в най-безнадеждните мигове защото любовта може всичко!

Quarto Quartet и Софийската филхармония ви очакват на 1 юни, в зала "България" от 19 часа.


◊ УЧАСТНИЦИТЕ

Quarto музикантите:
Иван Пенчев (цигулка), Светлана Станчева (цигулка), Татяна Тодорова (виола), Димитър Тенчев (виолончело) и Силвет Салиева (контрабас)

Перкусионисти:
Румяна Михайлова, Снежина Богданова, Стоян Павлов, Йордан Кидиков и Димо Димов

Струнни инструменти:
Евгени Николов, цигулка; Ани Памукова, цигулка; Мария Анева, цигулка; Диана Чопева, цигулка; Дивна Белчева, цигулка; Кирил Матанов, виола; Ивелина Туджарова, виола; Георги Богданов, виолончело; Илина Жабленска, контрабас

Разказвач-актьор: Веселин Мезеклиев

. Хореография - Ваня Рошкова
. Текст - Савелина Савова

. Хореография ледени същества - Кристине Енков
. Репетитор балет - Анета Ченишева
. Корепетитор балет - Даниела Методиева

В главните роли:
. Кармен (Червената роза) – Димана Захариева
. Ледената царица – Ралица Борисова
. Оранжевата роза – Симона Костова
. Жълтата роза – Изабел Алексиева


Билетите за деца са на цена 6 лева, а за възрастни – 8, 10 и 12 лева. Специалните намаления за деца може да ползвате на касата на Зала България.



Автор:
Quarto музикантите
Публикация:
25.05.2013 г. 11:07
Посетено:
1655
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/17070-kontsert-prikazka-karmen-istoriya-s-rozi