Музика

"Класиката среща АББА" на 15 май в Русе

Концерт под диригентството на Найден Тодоров, с участието на Илона Герулат, Даниела Щингел и Русенска филхармония

"Класиката среща АББА" на 15 май в Русе


ПОКАНА ЗА КОНЦЕРТ

"Класиката среща АББА" на 15 май в Русе


13 от най-известните песни на популярната шведска група АББА, завладели сърцата на различни поколения, ще прозвучат на 15 май, от 19.00 часа в зала „Филхармония” – Русе в изпълнение на немските певици Илона Герулат и Даниела Щингел, и Русенска филхармония. Поп певиците са заедно от десет години и се представят с голям успех на концертния подиум с програма, която взривява публиката в Германия и редица европейски страни.

Преживяването АББА провокира сетивата – слушайки песните, хората се усмихват, танцуват, музиката ги кара да се върнат носталгично към миналото. Дори тези, които още не са били родени. Тук се крие тайната на трайния възход на двете изпълнителки, избрали да вдъхнат нов живот на вечните хитове на АББА. 

Илона Герулат и Даниела Щингел за първи път ще пеят в съпровод на голям симфоничен оркестър пред русенската публика.

Диригентът Найден Тодоров не крие своите пристрастия към необичайните, но много примамливи срещи на  класиката с поп и рок музиката. През месец ноември миналата година на сцената на Филхармонията публиката възторжено аплодира първия от поредицата концерти, в който умело бяха вплетени познати и любими фрагменти от творчеството на легендарните „Бийтълс”.

Този път ни очаква истински емоционален полет с песните на АББА, чиято непреходна сила отчита единствено и само времето...

Автор:
Сийка Лапачка, Държавна опера Русе
Публикация:
13.05.2013 г. 22:05
Посетено:
1556
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/16997-klasikata-sreshta-abba-na-15-may-v-ruse