Музика

"Jazzy Tone Duo" с концерт, посветен на френския цигански джаз

Влади Михайлов (виола) и Петър Георгиев (китара) интерпретират пиеси из репертоара на Джанго Рейнхард и Стефан Грапели

"Jazzy Tone Duo" с концерт, посветен на френския цигански джаз


◊ СЪБИТИЕТО

"Jazzy Tone Duo" с концерт, посветен на френския цигански джаз

На 16 май, четвъртък, сцената на Чайната ще пресъздаде музикалната атмосфера на Франция от 30-те години на ХХ век. Влади Михайлов (виола) и Петър Георгиев (китара) ще изпълнят пиеси, вдъхновени от Джанго Рейнхард - бащата на френския цигански джаз и неговите музикални диалози с цигуларя Стефан Грапели. Импровизациите на дуо “Jazzy Tone” ще бъдат както върху авторски пиеси на Джанго и Грапели, така и върху такива от техния репертоар. Френския горещ суинг ще нажежи страстите в Tea House само този четвъртък, от 20 часа.

Tea House (Чай във фабриката) се намира на ул. „Бенковски” 11.
Резервации може да направите на телефон 088 705 1080.
Начало на концерта: 20.00 ч.
Вход 5 лв.


◊ ПОВЕЧЕ ЗА МУЗИКАНТИТЕ

Влади Михайлов
свири на виола и контрабас. Завършва Държавната музикална академия. Има докторска степен от Софийския университет. Многократен участник е в майсторските класове по джаз импровизация на Милчо Левиев. Участва в студийни и концертни проекти с наши и чужди музиканти.  Като музикант в чужбина работи в Скандинавия и Средиземноморието.

Петър Георгиев завършва Нов български университет през 2007 г. със специалност „Поп и джаз китара”. По време на следването си участва в три майсторски класа по джаз импровизация на Милчо Левиев. Между 2007 и 2011 г. живее в Ню Йорк, където свири в различни блус, джаз и R & B проекти и преподава в музикално училище Swan Pianos Co. Паралелно с това завършва ”Brooklyn Conservatory” - програма „Джаз китара”, както и магистърската програма на „Queens College”.

Автор:
Влади Михайлов
Публикация:
13.05.2013 г. 13:27
Посетено:
1281
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/16986-jazzy-tone-duo-s-kontsert-posveten-na-frenskiya-tsiganski-dzhaz