Музика

Дейв Геън: Музиката ни дава смисъл на хората вече 30 години

Вокалът на "Depeche Mode" с енергия излиза на концертите от турнето

Дейв Геън: Музиката ни дава смисъл на хората вече 30 години


◊ "DEPECHE MODE" У НАС ОЩЕ НА 11 МАЙ

„Depeche Mode” пристигат у нас на 11 май, веднага след концерта си в Атина. Музикантите са споделили, че ще имат време да обиколят София вечерта преди изявата си на столичния стадион „Локомотив”.

Билетите за концерта им на цени от 50 до 130 лв все още могат да бъдат закупени от всички каси на Тикетпро в страната.

 

◊ ТУРНЕТО "DELTA MACHINE" ДО МОМЕНТА

„Depeche Mode” вече имаха няколко изяви в Европа и САЩ, където загатнаха какво да очакваме от тазгодишното им турне. То е в подкрепа на новия албум „Delta Machine”. Първите им зрители са особено впечатлени от енергията на Дейв Геън, който успешно се пребори с рака и с пристрастеността си към наркотиците.

 

◊ ДЕЙВ ГЕЪН ЗА МУЗИКАТА

„Няма по-хубаво от това да поемеш на турне – казва Дейв. – Феновете, които идват на концертите на „Depeche Mode” – те ни познават. Познават и музиката ни. Тя значи нещо за тях. Придава смисъл на част от живота им или пък е придавала някога преди. И така е вече 30 години, а това си е много време. Точно затова хората ме спират и ми казват: „Този запис беше хитов, когато бях в колежа!“ или „Тази песен излезе, когато се роди дъщеря ми!“. Усещането да чуваш такива суперлативи е прекрасно! Прекрасно е да си част от нещо, което означава толкова много за хората”.

 

◊ КАКВО ДА ОЧАКВАМЕ НА КОНЦЕРТА

За да оправдаят тези очаквания, музикантите са ни подготвили уникално шоу. В повече от 20 тира е събрана техниката за турнето на „Depeche Mode”. Те вече пристигнаха у нас и от понеделник започна строежа на огромната сцена, включваща пиро ефекти, огромни прожектори и мултимедия. Очаква се тя да е окончателно готова в края на днешния ден.

Именно на нея ще чуем песни от новия албум - „Angel“, „Heaven”, “Soothe My Soul”, „Should Be Higher” и „Soft Touch/ Raw Nerve”. Естествено, няма да бъдат подминати класики като „Personal Jesus“, „Enjoy The Silence“, „Barrel Of A Gun“ и „Walking In My Shoes“.

Автор:
Момчил Цонев
Публикация:
10.05.2013 г. 14:28
Посетено:
1204
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/16971-deyv-gean-muzikata-ni-dava-smisal-na-horata-veche-30-godini