Музика

"Лабиринти" от Боби Йоцов, Quarto Quartet & Yotzov Carinet Sextet

Авангарден проект, съчетаващ музика от цял свят

"Лабиринти" от Боби Йоцов, Quarto Quartet & Yotzov Carinet Sextet


◊ ПОКАНА ЗА КОНЦЕРТ

"Лабиринти"
Боби Йоцов, Quarto Quartet & Yotzov Carinet Sextet


На 15 май (сряда) в Зала България (но със "задушевна атмосфера") от 19 ч. ще предложим един много странен и предизвикателен проект, в който ще включим танци и песни от различни народи (българско, руско, турско, еврейско, румънско и др.), малко джаз, малко класика.

Ще чуете "парчета", като Spring in Fialta на Румен Тосков, Пиеска за двама на Боби Йоцов и Пиеса от Христо Йоцов (написана за този наш концерт). Барока ще засегнем с една прочута ария от "Дидона и Еней" на Пърсел, руската музика ще е представена от Ноктюрното на Бородин, а ако сте чували за "Mnozil Brass", сигурно знаете популярните им "Magic Moments". Естествено, не може да не покажем нашата гледна точка за "Йовано, Йованке" и друга музика от нашия регион, която ще съчетаем с бравурното "Дивертименто" на Моцарт и кларинетния квинтет.

Изпълнители ще бъдем музикантите на Quarto Quartet (Иван Пенчев и Светлана Станчева - цигулки, Татяна Тодорова - виола, Димитър Тенчев - виолончело, и контрабас ще бъде нашия приятел от Софийска филхармония - Добрил Попдимитров), Боби Йоцов и специалните ни гости - кларинетистите на Yotzov Clarinet Sextet.

Заповядайте!
Автор: Quarto музикантите
10.05.2013 г. 10:20
Посетено: 1400
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/16965-labirinti-ot-bobi-yotsov-quarto-quartet-yotzov-carinet-sextet