Музика

България се готви за най-музикалната седмица на 2013 година

"Depeche mode", "Bon Jovi" и спектакъл по музиката на "Queen" идват в София

България се готви за най-музикалната седмица на 2013 година


◊ МУЗИКАЛНАТА СЕДМИЦА

Месец май започва с ударна доза музикални събития, които предвещават още по-активно музикално лято. Първото от тези събития е тази неделя, 12 май, когато музикалните фенове у нас ще дадат своя вот за популярната от три десетилетия електронна банда Depeche mode.

 

◊ DEPECHE MODE ОТНОВО У НАС

Подготовката за концерта на "Depeche Mode" започва още на 7 май със строежа на сцената на стадион „Локомотив“, където ще е концертът им. 20 тира с оборудване ще пристигнат у нас за музикалното шоу.

Съвпадението на концерта и изборите изправи на нокти феновете на британската група. Организаторите обаче ги успокоиха, че не се налага промяна в датата, която бе определена още миналата година.

Гостуването на Дейв Геън, Мартин Гор и Анди Флетчър у нас е част от световното им турне и представянето на новия им албум „Delta Machine“.  


◊ BON JOVI С ПЪРВИ КОНЦЕРТ В СОФИЯ

Вече се строи и сцената на Националния стадион „Васил Левски“, на която ще излязат рокаджиите от „Бон Джоуви“ на 14 май. Сцената, която българската публика ще види в деня на шоуто, е съвсем нова като продукция и дизайн. Тя е създадена специално за предстоящото европейско турне на "Bon Jovi" и ще бъде използвана за първи път в България. Размерите на конструкцията са рекордни за страната ни. Сцената е с основа петдесет и пет на двадесет и два метра и височина двадесет и четири метра. Толкова мащабно съоръжение се строи за първи път на стадион „Васил Левски“.  

Датата на пристигане на самата група у нас не е уточнена, но предвид факта, че те за първи път ще се качат на новата си сцена, би могло да се очаква, че ще пристигнат в София няколко дни преди концерта.


◊ WE WILL ROCK YOU

От 15 до 19 май всяка вечер столичната зала „Арена Армеец“ ще посреща зрителите за легендарния мюзикъл “We will rock you”, създаден по музиката на “Queen”. Цели 36 часа ще се строи сцената за шоуто, което вече от 10 години пълни залите по света и минава при грандиозен зрителски интерес.

Режисьор на продукцията е Бен Елтън, който използва за основа 24 от най-големите хитове на "Куин". Браян Мей и Роджър Тейлър от “Queen” имат навика да изненадват публиката по целия свят, като неочаквано се качват на сцената. Продуцент на мюзикъла е холивудският актьор Робърт де Ниро. Досега шоуто са гледали 6 милиона във Великобритания и повече от 15 милиона души в 17 държави.

Автор:
Момчил Цонев
Публикация:
07.05.2013 г. 15:25
Посетено:
1336
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/16947-balgariya-se-gotvi-za-nay-muzikalnata-sedmitsa-na-2013-godina