Музика

Петър Салчев открива Майски салон на изкуствата – Варна

One ballad night - 7 май, 18.30 ч., Градска художествена галерия

Петър Салчев открива Майски салон на изкуствата – Варна


◊ СЪБИТИЕТО

Петър Салчев открива Майски салон на изкуствата – Варна
, с проекта "One ballad night" („Една баладична нощ”) на 7 май от 18.30 в Градската художествена галерия във Варна.
 
В програмата са включени някои от най-красивите баладични теми като "My funny Valentine", "How deep is the ocean", "Slow hot wind", "Amapola", както и композициите на Салчев "P Waltz", "My Song", "Last".


ЗА ПРОЕКТА

Баладата е друг вид изкуство с усещане за различна инвенция – споделя Салчев, - това е музика на тишината, музика на емоционално наситените паузи. Баладата е музика, лишена от излишната бъбривост на ежедневието ни, музика, в която артистът разчита на умението с малко изразни средства да казва много. Когато подготвяхме проекта, за нас от съществено значение бяха и емоционалните послания на поетичните текстове към отделните теми, защото именно те осмислят образите в музиката, обогатяват я и допълват нейното цялостно звучене.

Интерпретациите в "One ballad night" са на ръба на жанра – част от пиесите са класически джазови теми, като достойно място е отредено и на едни от най-известните образци на съвременния популярен жанр. Сигурно е, че зрителите ще чуят красива музика, поднесена с широко отворена душа и професионализъм от участниците в проекта: Петър Салчев – вокал, Мирослав Турийски – пиано, Петър Момчев – саксофон, Георги Илиев – китара, Александър Леков – контрабас, Емил Пехливанов – ударни. Проектът бе представен за първи път пред публика на „Камерна сцена Пловдив” през февруари 2012 г.


Автор: Гергана Семерджиева
29.04.2013 г. 19:03
Посетено: 840
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/16916-petar-salchev-otkriva-mayski-salon-na-izkustvata-varna