Музика

Легендарните Wu-Tang Clan за първи път у нас на Spirit of Burgas 2013

Chase & Status, Rizzle Kicks и Selah Sue са сред другите звезди на фестивала

Легендарните Wu-Tang Clan за първи път у нас на Spirit of Burgas 2013


◊ WU-TANG CLAN ГОСТУВАТ НА SPIRIT OF BURGAS

Звездната седморка – RZA, GZA, Method Man, Ghostface Killah, Inspectah Deck, U-God и Masta Killa, пристига в Бургас, за да участват на Главната сцена на шестото издание на фестивала Spirit of Burgas. Това е първото гостуване на кръстниците на хардкор хип хопа Wu-Tang Clan в България.

Бургас ще е една от малкото европейски сцени, на които Кланът ще излезе и ще представи новия дългоочакван студиен албум „A Better Tomorrow”.  Турнето им е посветено на 20-годишнината от издаването на платинения им дебют „Enter The Wu-Tang (36 Chambers)”.

През годините Wu-Tang Clan се утвърждават като една от най-революционните хип хоп изпълнители, които изцяло преобръщат всички концепциии за музикална група. Кланът неведнъж изпреварва звукозаписната индустрия, като създава жива митология около себе си и подобна на религиозен култ любов у феновете.


◊ CHASE & STATUS СЕ ЗАВРЪЩАТ В БУРГАС

Chase & Status бяха една от големите "изненади" на SPIRIT of Burgas 2012, което вероятно е причината да са едно от най-исканите имена от феновете за 2013 година.

За шестото издание на Spirit of Burgas идва и певицата, в чийто глас се сливат соул, реге и дъбстеп - Selah Sue. Тя е едва 23-годишна, но кариерата й  е като приказка, в която мечтите се сбъдват. Selah израства в малко белгийско село. Започва да пише песни още като тийнейджър, без изобщо да се надява, че един ден ще стане певица. Качва няколко парчета в профила си в MySpace и за отрицателно време събира десетки хиляди гледания, което пък мигновено привлича вниманието на продуцентите от Because Music. Първият й сингъл Raggamuffin веднага я изстрелва в класациите, а последвалите го хитове Crazy Vibes, This World и Summertime я утвърждават като един от най-надеждните млади таланти.

Rizzle Kicks са най-вълнуващото британско поп-рап дуо. Първият им сингъл, Down With The Trumpets, веднага се изстрелва в Топ 10, а от Топ 40 не слиза цели 13 седмици. Той бързо е последван от Heart Skips A Beat в колаборация със звездата от X Factor, Olly Murs, който пък е последван от Mama Do The Hump, превърнал се в един от най-продаваните сингли на 2012-та. Енергичните и забавни живи участия им донесоха славата на страхотна фестивална банда. В момента Rizzle Kicks работят по втория си студиен албум, парчета от който ще можем да чуем на SPIRIT of Burgas 2013.

 

◊ NIRVANA В РЕГЕ СТИЛ

Little Roy е истинска легенда в реге средите. Той е сред първите ямайци, които започват да популяризират растафарианството извън границите на Ямайка и един от първите реге изпълнители, които бележат комерсиални успехи с реге парчета. LITTLE ROY има няколко албума зад гърба си, но последният му, Battle for Seattle, с кавъри на песни на Nirvana в реге вариант, причинява истинско земетресение в музикалните среди.

 

◊ ПОДРОБНОСТИ ЗА ФЕСТИВАЛА

Шестото издание на фестивала ще се състои на 27 и 28 юли на Централния плаж на Бургас. Организаторите съобщават, че промо билетите на цена от 99 лв. са вече на изчерпване.

Автор:
Момчил Цонев
Публикация:
26.04.2013 г. 14:27
Етикети:
дъбстепрегесоулмузикафестивалБургасWu-Tang Clan
Spirit of Burgas 2013
Selah Sue
Rizzle Kicks
Chase Status
хардкор хип хоп
Посетено:
1211
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/16903-legendarnite-wu-tang-clan-za-parvi-pat-u-nas-na-spirit-of-burgas-2013