Музика

Групата от Есекс F.O.X. ще подгрява концерта на "Depeche mode" у нас

Британците се завръщат за втори концерт на 12 май

Групата от Есекс F.O.X. ще подгрява концерта на "Depeche mode" у нас


◊ КОНЦЕРТЪТ

Триото от Есекс F.O.X официално е избрано за подгряваща група за втория концерт на "Depeche Mode" у нас.

Повторното гостуване на британците в България е на 12 май от 20 часа на столичния стадион „Локомотив”. Дейв Геън и компания ще представят новия си албум “Delta Machine”.


◊ ПОВЕЧЕ ЗА ГРУПАТА F.O.X.

„За нас е голяма чест, че сме поканени от тази толкова влиятелна група и все още не можем да повярваме – споделя вокалистката на F.O.X. Митци Фокс. – Изпитвам голям респект към Depeche Mode за това, че ни дадоха тази възможност, и благодарност, че вярват в това, което правим. Хубаво е да виждаш, че група от техния ранг сама избира подгряващите изпълнители, базирайки се на собствените си вкусове за музика, а не на това какво е модерно да се слуша сега, не защото са притиснати от някой лейбъл и не защото това ще ги облагодетелства финансово.”

Митци разкрива как музикантите от "Depeche Mode" са избрали нейната група: „Изпратих на Дейв няколко демо записа, когато работехме по дебютния си албум. Не мислех, че ще има обратна връзка, но той ми отговори и каза, че много ги е харесал. Поддържахме връзка, покани ни на концерта им на фестивала SXSW в Остин. Там се видяхме за първи път. Преди това Дейв ми сподели, че ни е включил в списъка с евентуалните подгряващи групи по време на европейското турне. Финалното решение щеше да се вземе по-късно заедно с останалите от групата. В крайна сметка всички от "Depeche Mode" гласували за нас и ще се появим на първите пет концерта от европейското им турне.”


◊ БИЛЕТИ

Концертът на "Depeche Mode" у нас е част от европейското им турне. Билетите за него са на цени от 50 до 130 лв. и могат да бъдат закупени от всички каси на Тикетпро в страната.

Автор: Момчил Цонев
25.04.2013 г. 01:15
Посетено: 1066
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/16891-grupata-ot-eseks-f-o-x-shte-podgryava-kontserta-na-depeche-mode-u-nas