Музика

Петър Салчев гостува с "One ballad night" в Русе и Добрич

24 април, 19.30 ч., Русе и 25 април,18.00 ч., Добрич

Петър Салчев гостува с "One ballad night" в Русе и Добрич


◊ СЪБИТИЕТО

Няколко мига светло съпреживяване. Откраднато за себе си време, в което да отворим душите си.
Така най-синтезирано може да се обобщи посланието на проекта "One ballad night" („Една баладична нощ”), който ще бъде представен в Русе на 24 април от 19.30 ч. в Доходно здание и в Добрич на 25 април от 18.00 ч. в Огледална зала.
 
Негов автор е Петър Салчев – един от водещите джазови изпълнители у нас. В програмата са включени някои от най-красивите баладични теми като My funny Valentine, How deep is the ocean, Slow hot wind, Amapola.

Баладата е друг вид изкуство – споделя Салчев, - това е музика на емоционално наситените паузи. То е другата инвенция в музиката - с малко изразни средства да казваш много. Когато подготвяхме проекта, за нас от съществено значение бяха и текстовете на тези песни, защото словесните им образи обогатяват още повече цялостното звучене и са също толкова красиви, колкото самите музикални теми.


◊ ПРОЕКТЪТ

"One ballad night" e проект, подготвен с много любов, с много смирение и призив за повече обич между хората. Това е основното послание на концертите ни и се надяваме публиката ни да бъде докосната.

Концертите ще бъде представени  в дните преди светлия християнски празник Цветница. Искаме да вдъхнем топлина и надежда на хората, че след трудните дни, в които напоследък живеем, непременно ще дойде възраждането, ще дойдат добрите времена – допълни певецът.
 
Музиката в "One ballad night" е на ръба на жанра – част от пиесите са джазови, има и теми от други жанрове. Но е сигурно, че зрителите ще чуят красива музика, поднесена с широко отворена душа и професионализъм от участниците в проекта:
Петър Салчев – вокал,
Мирослав Турийски – пиано,
Петър Момчев – саксофон,
Георги Илиев – китара,
Александър Леков
– контрабас,
Емил Пехливанов
– ударни.

Проектът бе представен за първи път пред публика на „Камерна сцена Пловдив” през февруари 2012 г.
 
Вход: свободен.

Автор:
Гергана Семерджиева
Публикация:
19.04.2013 г. 16:03
Посетено:
1411
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/16848-petar-salchev-gostuva-s-one-ballad-night-v-ruse-i-dobrich