Музика

Концерт "Вокални цветоусещания"

Дебютен концерт на акапелна формация „Spectrum”

Концерт "Вокални цветоусещания"


◊ СЪБИТИЕТО

След като заинтригува публиката с няколко кратки, но успешни изяви на софийска сцена, този вторник, 23 април, от 19 часа в галерия "Credo Bonum" акапелният октет „Spectrum” ще представи за първи път своя дебютен самостоятелен проект – „Вокални цветоусещания”.

Младите певци ще изненадат приятно своите слушатели със способността си да творят с размах в различни жанрове. Те ще ги потопят в пъстра палитра от джаз, поп, госпъл и етно пиеси и произведения на композитори от различни епохи. Ще прозвучат песни от репертоара на изпълнители като Manhattan Transfer, Take 6, Michael Jackson и други, поднесени в авторски аранжименти. С тази програма групата ще предаде и целия спектър от емоции, които ги събират и вдъхновяват да създават заедно съзвучия от гласове, индивидуалности и светоглед.

 

◊ ИЗПЪЛНИТЕЛИТЕ

„Spectrum” стартира като мъжки квартет през пролетта на 2012 година, но не след дълго членовете на формацията решават да обогатят звуковата палитра с женски гласове и така към идеята се присъединяват четири момичета. От края на годината, вече като октет, групата има и своите първи успешни изяви пред публика.

„Spectrum” се състои от млади певци с разнообразен опит – от областта на хоровата музика до джаза и театралната сцена. Това предопределя и широкия спектър на техните вкусове и предпочитания. Затова в репертоара им влизат както оригинални аранжименти на джаз, поп и фолклорна музика, така и произведения на композитори от 17. до 21. век. Мотивира ги най-вече удоволствието от пеенето акапела, тъй като гласът е най-искреният и неподправен начин човек да изрази себе си.

Група „Spectrum” са: Боряна Йорданова, Мая Вълчева, Весела Морова, Димана Тодорова, Атанас Кулински, Явор Узунов, Янко Янков, Константин Бейков.

Автор:
Биляна Йовчева
Публикация:
17.04.2013 г. 22:58
Етикети:
SpectrumГалерия Credo bonumконцертдебютпопджаз
авторски аранжименти
етно пиеси
госпъл
вокална формация
акапелна формация
Посетено:
1734
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/16836-kontsert-vokalni-tsvetouseshtaniya