Музика

Концерт на китарно дуо Веселин Койчев – Цветан Недялков

18 април, 19 часа, Първо студио на Радио Пловдив

Концерт на китарно дуо Веселин Койчев – Цветан Недялков


◊ СЪБИТИЕТО

„Камерна сцена Пловдив” представя:

Концерт на китарно дуо Веселин Койчев – Цветан Недялков

С китарното дуо на безкомпромисните Цветан Недялков и Веселин Койчев е последната за пролетния сезон музикална среща, която „Камерна сцена Пловдив” предлага на ценителите. Концертът е насрочен за 18 април от 19 часа в Първо студио на Радио Пловдив. Ще звучат както авторски пиеси, така и произведения на Астор Пиацола, Пако де Лусия, Ал ди Меола, Чък Кърия, Майлс Дейвис, Джеръм Керн и други.

Очарование, романтика и магия, пъстра смесица от звуци и емоции, поднесени с виртуозно майсторство – това са само част от отзивите за изпълненията на Койчев и Недялков. Изключителната китарна техника и усетът към импровизация правят музиката им жива, разпознаваема и запомняща се.


◊ ИЗПЪЛНИТЕЛИТЕ

И двамата са популярни музиканти. Веселин Койчев е име, с което Пловдив неслучайно се гордее. Ръководител на легендарната джаз формация „Бели, зелени и червени”. Автор е на джаз, поп, симфонична и театрална музика, обработки на фолклорна музика, аранжименти и оркестрации. Изявявал се с най-големите имана на българския джаз, както и с емблематични световни джазмени. В дискографията му са 9 албума, представил се на 1000 концерта на всички форуми на джаза у нас, но и в Гърция, Сърбия, Русия, Македония, Кипър, Мароко, Финландия, Италия, Англия и др. Преподава китара в Пловдивския университет “Паисий Хилендарски” и в Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство.

Цветан Недялков е от група "Ку-ку бенд". Той е един от хората, които дават облика на формацията и правят разпознаваем звука й. С "Ку-ку бенд" има 19 албума, 13 национални турнета с над 500 концерта. Свирил е с множество световни музикални величия като Манхатън Трансфър, Mецофорте, Инкогнито, Дзукеро, Планет Екс и др. Преподава джаз и поп китара в Националната музикална академия  “Панчо Владигеров”.

Дуото представи програмата си с огромен успех първо на „Аполония”, а след това и в „Студио 5” през 2012 г.

Концертът им на „Камерна сцена Пловдив” се осъществява с подкрепата на фирма „Дерони” и Община Пловдив – кандидат за Европейска столица на културата 2019 г.Автор: Гергана Семерджиева, за „Камерна сцена Пловдив”
14.04.2013 г. 15:11
Посетено: 1020
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/16798-kontsert-na-kitarno-duo-veselin-koychev-tsvetan-nedyalkov