Музика

Музика под небето на Париж

Романтична музикална разходка с "Ginger Groove" - 19 април, 19 ч., Studio 5

Музика под небето на Париж

◊ СЪБИТИЕТО

За втори път в София – концерт на франкофоните на българската сцена

Датата е 19 април, мястото Studio 5, стилът - френски шансон, суинг и боса нова - в изпълнение на франкофоните на българската музикална сцена - "Ginger Groove"! Подарете си една незабравима разходка из Париж с мелодиите, съпътствали живота във френската столица от 30-те години на 20-ти век до днес, като емблематичните "Les Champs Élysées", "La Vie En Rose", "Douce France". Романтичната приказка ще Ви разкажат Боряна Йорданова (вокал), Петър Георгиев (китара) и Влади Михайлов (контрабас).  Специален гост ще бъде перкусионистката Смила Стоева.

Това е вторият концерт с изцяло френска музика, който музикантите от "Ginger Groove" организират. Вдъхновението идва след включване в репертоара им на няколко шансона, които са посрещнати с огромен интерес от публиката. Групата има зад гърба си редица участия в музикални фестивали, концерти и редовно се изявява на софийската клубна сцена. За себе си тримата музиканти казват, че са пристрастени към джаза, вдъхновени от боса новата и изкушени от възможността да придават различно джази звучене на музиката. Така пикантната комбинация от суинг, акустичен поп и модерна боса нова се превръща в запазена марка на "Ginger Groove".

Не пропускайте възможността да видите живота в розово и да превърнете петъчната вечер в романтична авантюра с "Музика под небето на Париж"!

Резервации може да направите на тел: 02 / 963 12 54 или 0887 934 335.
Начало на концерта - 19.00 ч.!

 

◊ ФОРМАЦИЯТА

Суинг, акустичен поп и боса нова - в изпълнение на китара, контрабас и глас или едно наистина различно изживяване за меломани ви обещават музикантите от "Ginger Groove". Имате всички основания да им се доверите, тъй като за малко повече от година от своето съществуване "Ginger Groove" успява да привлече все повече фенове на акустичната музика поднесена с темперамент, чар и оригиналност. Групата има зад гърба си редица участия в музикални фестивали, концерти и редовно се изявява на софийската клубна сцена. За себе си тримата музиканти казват, че са пристрастени към джаза, вдъхновени от боса новата и изкушени от възможността да придават различно джази звучене на музиката. Така пикантната комбинация от суинг, акустичен поп и модерна боса нова се превръща в запазена марка на "Ginger Groove". Пречупени през индивидуалния светоглед на музикантите, тези стилове се обединяват в специфичния „джинджър” звук. 

 

◊ ПОВЕЧЕ ЗА ИЗПЪЛНИТЕЛИТЕ

Боряна Йорданова завършва Нов български университет със специалност „Поп пеене”. Вдъхновена от бродуейския мюзикъл и джаза, силно влияние за развитието й като изпълнител имат майсторските класове на Вики Алмазиду и Милчо Левиев, както и участието й в постановки на Музикалния театър. Зад гърба си има различни арт проекти, концерти и музикални представления.

Петър Георгиев завършва Нов български университет през 2007 г. със специалност „Поп и джаз китара”. По време на следването си участва в три майсторски класа по джаз импровизация на Милчо Левиев. Между 2007 и 2011 г. живее в Ню Йорк, където свири в различни блус, джаз и R&B проекти и преподава в музикално училище Swan Pianos Co. Паралелно с това завършва ”Brooklyn Conservatory” - програма „Джаз китара”, както и магистърската програма на „Queens College”.

Влади Михайлов свири на виола и контрабас. Завършва Държавната музикална академия. Има докторска степен от Софийския университет ("Мултимедии в обучението по музика). Многократен участник е в майсторските класове по джаз импровизация на Милчо Левиев. Участва в студийни и концертни проекти с наши и чужди музиканти.

Автор:
Стойно Попов
Публикация:
09.04.2013 г. 11:17