Музика

Концерт на "Джамирокуай" в България

Концертът е част от първото издание на Symphonics’ Concerts

Концерт на "Джамирокуай" в България


◊ КОНЦЕРТЪТ

Британската джаз, фънк и асид джаз група "Джамирокуай" най-после идва в България за концерт в столичната зала „Арена Армеец“ на 28 юни. Проявата ще е част от поредица концерти, обединени под името Symphonics’ Concerts. Концертите у нас са на 28 и 29 юни.

Билетите за концерта в България, които ще са в продажба от следващата седмица, са от 60 лв. до 120 лв. и се разпространяват в мрежата на Tixgate и неговите партньори, касите на EasyPay, както и онлайн в мрежата на Epay.


◊ ПОВЕЧЕ ЗА ГРУПАТА

Бандата "Джамирокуай" е основана през 1991 г. Фронтменът, вокалистът и текстописецът на бандата Джейсън, известен повече като Джей Кей, е роден в индустриалния английски град Манчестър на 30 декември 1969 година. Бандата налага на пазара т.нар. асид джаз звучене заедно с групи като Incognito, James Taylor Quartet, и Вrand New Heavies.

Парчето "When You Gonna Learn" носи така необходимата популярност на групата и тя бива забелязана от лейбъла на Sony, с който издава първия си албум "Emergency on Planet Earth" през 1993 година. Тавата веднага влиза в класациите под номер едно, а хит синглите "Too Young To Die" и "Blow Your Mind" се класират в Топ 10 на Острова.

Две години след дебюта си "Джамирокуай" издават втория си проект "The Return Of The Space Cowboy". Албумът надхвърля по продажби "Emergency on Planet Earth" и носи слава на групата дори в страната на изгряващото слънце Япония. През 1996 година Jamiroquai намират свои привърженици и в Съединените щати и албумът "Travelling Without Music" става платинен в Америка.

Последният засега седми албум на групата „Rock Dust Light Star”  излиза през 2010, като достига успеха на предходните продукции с марката Джамирокуай, но с нова звукозаписна компания – Mercury Records.







Автор:
Момчил Цонев
Публикация:
04.04.2013 г. 19:18
Посетено:
1141
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/16718-kontsert-na-dzhamirokuay-v-balgariya