Музика

LaText с дебютен сингъл и концерт

Литературната рок група представя дебютния си сингъл "Любовна херостратегия" със специален концерт с гости и приятели

LaText с дебютен сингъл и концерт


◊ СЪБИТИЕТО

LaText с дебютен сингъл и концерт

LaText са готови с дебютния си сингъл „Любовна херостратегия“, който ще представят на 4 април от 20 ч. в софийския клуб Maze, ул. „Христо Белчев“ 1 със специален концерт по повод първата си годишнина.

Парчето, записано в Ecomonic и Fulluna Studio, и смесено и мастерирано от Ангел Пенчев – Ачо (ex-Клас), е в типичния за групата стил, съчетаващ деликатността на поезията със суровата енергия на алтернативния рок, с блус, ска, реге, суинг, джаз и етно влияния. Освен „Любовна херостратегия“ ще прозвучат и най-новите композиции на четворката - „Офталмология на отсъствието“ и „Париж“, както и вече познатият им репертоар, но в нови аранжименти и със специални гости!

Заедно с LaText на сцената ще бъдат поетите Емануил А. Видински, Камелия Спасова и Иван Ланджев, китаристът Георги Георгиев от група „Остава“, както и румънският поет и пърформър Петер Шрагер.

Концертите на LaText са Spoken Word пърформанси, в които стиховете са част от композициите, те плуват над музиката и потъват в нея, но без да бъдат изпяти.

LaText са Петър Чухов (поезия, глас, китара), Елена Пенева (вокал, синтезатор), Иван С. Вълев (бас, глас) и Гриша Маникатов (барабани).

До момента групата е осъществила множество самостоятелни концерти, както и участия на няколко музикални, театрални и литературни фестивала - пловдивския „Улица Отец Паисий“, „Седмици на четенето“ в София, Малък сезон на ТР „Сфумато“, „София диша“, „София: Поетики“, „Поетични струни“ в Харманли и на фестивала „Улица Нов Живот – 20 години след Димитър Воев“.

Входът за концерта е свободен!   
Автор: LaText
02.04.2013 г. 19:29
Посетено: 883
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/16705-latext-s-debyuten-singal-i-kontsert