Музика

Bar Surfing с "Ginger Groove" представя: Tell Me Bar

През следващите месеци "Ginger Groove" - в различни, нови и атрактивни заведения в София

Bar Surfing с "Ginger Groove" представя: Tell Me Bar


◊ СЪБИТИЕТО


Bar Surfing с "Ginger Groove" представя: Tell Me Bar

03 април, сряда, 20.30 часа, ул. "Иван Вазов" 12

Aко обичате да разпускате с компания след забързания ден, цените изисканата обстановка и качествените напитки - всичко това може да намерите в новия бар Тell Mе! Специално за феновете на живата музика всяка сряда ще каним някои от най-изявените музикални формации.

Първата сряда от април наши гости ще бъдат музикантите от "Ginger Groove" - една от нашумелите групи на българската суинг и поп сцена. Ако още не сте ги чували - това може би ще бъде любов от пръв поглед! Към нежния глас на Боряна Йорданова ще добавим китарните импровизации на Петър Георгиев, а Влади Михайлов ще се вихри в ниския регистър на контрабаса. Както музикантите казват за себе си: „Пристрастени сме към джаза, вдъхновени сме от боса нова и сме изкушени от възможността да придаваме различно, джази звучене на поп музиката.” Стилно поднесената музика, съчетана със специалните промоции на бара, Ви гарантират вечер, която ще искате да повторите отново! Всяка сряда – в бар Тell Mе!

През следващите няколко месеца "Ginger Groove" стартира серия от събития в различни, нови и атрактивни заведения в София. Целта им е да ви представят неоткрити за вас територии, да разчупят ежедневието ви с посещение на нови места, където музикантите от "Ginger Groove" ще допълнят специфичната атмосфера с доказания джинджър микс от суинг, акустичен поп и модерна боса нова.

Яхнете вълната на приключението и се присъединете към Bar Surfing с "Ginger Groove"!


◊ ФОРМАЦИЯТА

"Ginger Groove" е акустична формация, пристрастена към джаза, вдъхновена от боса нова и изкушена от възможността да придава различно джази звучене на поп музиката! Кадифеният глас на Боряна Йорданова се преплита с китарните импровизации на Петър Георгиев, а контрабасът на Влади Михайлов ги подкрепя в ниския регистър.

Суинг, акустичен поп и боса нова - в изпълнение на китара, контрабас и глас или едно наистина различно изживяване за меломани ви обещават музикантите от "Ginger Groove". Имате всички основания да им се доверите, тъй като за малко повече от година от своето съществуване "Ginger Groove" успява да привлече все повече фенове на акустичната музика поднесена с темперамент, чар и оригиналност. Групата има зад гърба си редица участия в музикални фестивали, концерти и редовно се изявява на софийската клубна сцена. За себе си тримата музиканти казват, че са пристрастени към джаза, вдъхновени от боса новата и изкушени от възможността да придават различно джази звучене на музиката. Така пикантната комбинация от суинг, акустичен поп и модерна боса нова се превръща в запазена марка на "Ginger Groove". Пречупени през индивидуалния светоглед на музикантите, тези стилове се обединяват в специфичния „джинджър” звук. 

 

◊ ПОВЕЧЕ ЗА ИЗПЪЛНИТЕЛИТЕ

Боряна Йорданова завършва Нов български университет със специалност „Поп пеене”. Вдъхновена от бродуейския мюзикъл и джаза, силно влияние за развитието й като изпълнител имат майсторските класове на Вики Алмазиду и Милчо Левиев, както и участието й в постановки на Музикалния театър. Зад гърба си има различни арт проекти, концерти и музикални представления.

Петър Георгиев завършва Нов български университет през 2007 г. със специалност „Поп и джаз китара”. По време на следването си участва в три майсторски класа по джаз импровизация на Милчо Левиев. Между 2007 и 2011 г. живее в Ню Йорк, където свири в различни блус, джаз и R&B проекти и преподава в музикално училище Swan Pianos Co. Паралелно с това завършва ”Brooklyn Conservatory” - програма „Джаз китара”, както и магистърската програма на „Queens College”.

Влади Михайлов свири на виола и контрабас. Завършва Държавната музикална академия. Има докторска степен от Софийския университет ("Мултимедии в обучението по музика). Многократен участник е в майсторските класове по джаз импровизация на Милчо Левиев. Участва в студийни и концертни проекти с наши и чужди музиканти.

 


Автор: Стойно Попов
26.03.2013 г. 13:02
Посетено: 1323
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/16644-bar-surfing-s-ginger-groove-predstavya-tell-me-bar