Музика

Концерт на Hugo Race Fatalists в Русе

26 март 2013, вторник, 21:00 ч., Mаx Club

Концерт на Hugo Race Fatalists в Русе


◊ СЪБИТИЕТО

Концерт на Hugo Race Fatalists в Русе

(ex-Bad Seeds/The Wreckery)

26 март 2013, вторник, 21:00 ч.
Mаx Club, ул. “Александровска” 84

„Красиво, брутално, примитивно и трансцедентално”… Това са определенията, които критиката използва, за да опише новия албум на Хюго Рейс (и втори в дискографията му с Fatalists) We Never Had Control (октомври, 2012). Но ние спокойно можем да отнесем тези характеристики и към цялото му творчество през последните три десетилетия – от годините, прекарани на сцената заедно с Ник Кейв & The Bad Seeds (83-84, a и по-късно като съавтор на музиката към филма Ghosts... Of The Civil Dead) през The Wreckery и The True Spirit, та чак до Dirtmusic и множеството му странични проекти и колаборации.

А специално за песните от албума We Never Had Control можем да добавим още: дарк-блус, пост-пънк, поезия, дзен и дори тук-там туарегски рифове (исторически появили се в музиката му към 2008 г., когато заедно с Крис Екман и Крис Броко записва албума ВКО заедно с туарегската група Tamikrest в столицата на Мали Бамако). Музикантите, с които свири във Fatalists и с които идва и в България, са Антонио Граментиери, Диего Сапиньоли и Франческо Джампаоли от добре познатата италианска инструментална пост-рокабили-фолк формация Sacri Cuori.


Концертът в MAX CLUB в Русе е част от първото по-пространно музикално пътешествие на Хюго Рейс из Балканите на изток от Словения и се организира от радио фестивала „Аларма Пънк Джаз” (пр. „Христо Ботев”, БНР). Подгряващата група е мюнхенско-софийското инди-дарк-психеделик трио Rosenquarzexpress.Автор: Международно дружество “Елиас Канети”
24.03.2013 г. 14:01
Посетено: 945
Етикети: МД Елиас Канети, музика, концерт, Русе, Хюго Рейс, Hugo Race Fatalists, Mаx Club
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/16635-kontsert-na-hugo-race-fatalists-v-ruse