Музика

Кларинетен концерт на възглавници

С участието на Явор Добрев (кларинет) и Венета Нейнска (пиано)

Кларинетен концерт на възглавници


◊ СЪБИТИЕТО

Кларинетен концерт на възглавници 

7 април 2013 г. (неделя), 11:00ч.
София, Съюз на Архитектите, Кракра № 11, зала №2

10:00 ч. – Работилница на възглавници (безплатна)
11:00 ч. – Кларинетен концерт на възглавници (с резервация и билет)
12:00 ч. – Музикален урок на възглавници (безплатен)

Идва пролетта, а с нея и разцъфването на дърветата, ярките слънчеви лъчи, усмивките и априлското издание на Концерт на възглавници. Под звуците на едно пиано и един кларинет, седнали на удобни възглавници, с  цветни моливи в ръка, листа във формата на нотички и куп други увлекателни занимания, на 7 април ще се потопим в пролетно изживяване на възглавници. Този път, за да се насладим на вълнуващата класическа музика по възможно най-приятния начин, ще ни помогнат пианистката Венета Нейнска и кларинетистът Явор Добрев.

Програмата:
Майсторското изпълнение на Венета и Явор ще включва произведенията на Виторио Монти – Чардаш; Вебер – Концертино, Фантазия и Рондо; Андре Месаже – Конкурсно соло; Борис Карадимчев – Рондо; Жанжан – Ясно утро, и Росини - Вариации.


◊ КАКВО НОВО?

За да бъде прекарването още по-интересно, сме подготвили една изненада. Освен Работилница на възглавници (от 10:00 ч.; www.workshop.pillows.bg), за първи път ще се проведе Музикален урок на възглавници (от 12:00 ч.). Той ще бъде воден от талантливата пианистка и артистичен директор на Модо България – Венета Нейнска. Тя ще ни въведе в света на класическата музика, представяйки любопитна информация както за самата музика, така и за оркестъра, композиторите и стиловете. Също така ще наблегне и на интересни факти около инструментите от Кларинетния концерт – пиано и кларинет. По този начин децата не само ще имат пряк контакт с тях, но и ще научат полезни неща.

Билетите:
За да присъствате на Кларинетен концерт на възглавници е необходимо да си направите предварителна резервация на www.pillows.bg.

Закупуването на билетите ще е в деня на концерта. Адресът на Съюза на архитектите е ул. "Кракра" № 11.

Билетите са с цени:
Родител – 20 лв.
Дете - 5 лв.
Максимална цена за семейство – 35 лв.


МУЗИКАНТИТЕ

Венета Нейнска завършва Южнокалифорнийския Университет в Лос Анжелис и Консерваторията „Гилдхол” в Лондон. Има награди от конкурси в Испания, Кипър, България, Чехия, Великобритания. Сред последните и успехи е наградата от престижния конкурс ”Тансман” в Полша, където изпълнява виртуозния Концерт за пиано и оркестър № 2 от Александър Тансман, заедно с филхармонията на Лодз и швейцарския диригент Лука Пфаф.

Явор Добрев е роден в София, където на петгодишна възраст започва да свири на пиано. След кратко увлечение по тромбона, на десет годишна възраст започва уроци по кларинет. След завършване на Националната музикална академия, продължава обучението си в Женевската консерватория. Учи и работи в Швейцария в продължение на десет години. От няколко месеца е първи кларинетист в оркестъра на Софийска опера и балет.


◊ ОРГАНИЗАТОРИ И ПАРТНЬОРИ

Концерт на възглавници е проект на Модо България – културна организация, която осъществява иновативни проекти с цел популяризиране на класическата музика.

В деня на концерта, между 9:30 ч. и 13:30 ч., нашите приятели от Little Owl, Art Land, Thinx Store и Plan Toys ще представят своите продукти, които изцяло следват линията на Концерти на възглавници за биосъобразен начин на живот, ръчно изработени предмети и продукти от естествени материали.

Концерти на възглавници се осъществяват с подкрепата на Национален фонд "Култура", Калинел, Fun Book и Парти хауз. Ексклузивен медиен партньор е "Детски дневник".


Автор: Модо България
21.03.2013 г. 11:21
Посетено: 1099
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/16592-klarineten-kontsert-na-vazglavnitsi