Музика

"Камерна сцена Пловдив" представя новия албум на "Христо Йоцов квинтет"

Jazzball – настроение, енергия и професионализъм

"Камерна сцена Пловдив" представя новия албум на "Христо Йоцов квинтет"


◊ СЪБИТИЕТО

„Камерна сцена Пловдив” представя:
 
Jazzball – новият албум на „Христо Йоцов квинтет”


Настроение, енергия и професионализъм – това е най-краткото определение за албума Jazzball на „Христо Йоцов квинтет”. Един проект, създаден с много любов и уважение към музиката и нейните почитатели. 
 
На 26 март от 19 часа албумът ще бъде представен на „Камерна сцена Пловдив” в Първо студио на Радио Пловдив. Според обяснението на Йоцов Jazzball е игра. Игра, която той и неговите колеги – джазовите музиканти, са превърнали в свое основно занимание и духовна потребност.  


Музиката в Jazzball е изцяло композирана от него. Това е третият албум на формацията, предишните два са Opium (1998) и Seven Steps (2009). Албумът е записан в началото на годината с участието на Михаил Йосифов - тромпет, Димитър Льолев - алт саксофон, Милен Кукошаров - пиано, басистите Борис Таслев и Димитър Карамфилов и специалния гост Шибил Бенев – китара. 

Определят „Христо Йоцов квинтет” като най-атрактивната българска фюжън формация. В нея са свирили именити изпълнители като Георги Дончев, Росен Захариев, Васил Спасов, Георги Корназов, Димитър Шанов, Шибил Бенев, Владимир Кърпаров, Мартин Марков, Страхил Гайдарски, Михаил Иванов, Виктор Бенев, както и саксофонистите Ерик Про от Франция и Адам Пиерончик от Полша. Формацията е на сцена вече повече от 18 години и се радва на много почитатели заради всеотдайността си към публиката и джаза.




Автор:
Гергана Семерджиева, за „Камерна сцена Пловдив”
Публикация:
14.03.2013 г. 17:56
Етикети:
джазмузикаКамерна сцена Пловдив
Христо Йоцов квинтет
Jazzball
Посетено:
922
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/16556-kamerna-stsena-plovdiv-predstavya-noviya-album-na-hristo-yotsov-kvintet