Музика

За втория си рожден ден "Точка БГ" свирят в Студио 5

Групата за нови градски песни кани приятели на празника си

За втория си рожден ден "Точка БГ" свирят в Студио 5


СЪБИТИЕТО

За втория си рожден ден "Точка БГ" свирят в Студио 5

Малко повече от месец след като „Точка БГ” представиха последния си албум „Акварел” в Studio 5, на възрожденския 3-ти март те ще празнуват втория си рожден ден отново в Студио 5 (НДК). Партито е насрочено за 18.30 часа.

За две години групата успя да издаде три албума („Нови градски песни”, „Предверие” и „Акварел”). Изявите им в София включваха концерти в клубовете „Жреци на музите”, TYT, Back Stage и основно в „Студио 5”, както и в галерия „Снежана”, на фестивала „София диша” и други участия. "Точка БГ" изнесе концерти в Димитровград, Ловеч, Стара Загора, Харманли и Бургас. Незабравими ще останат за българите в чужбина концертите им в Скопие и Виена.

 

◊ ПОВЕЧЕ ЗА ГРУПАТА

"Точка БГ" са Красимир Първанов, Тодор Янкулов, Пламен Сивов и Зорница Попова. Групата е създадена през 2011 г. Името й е по заглавие на една от най-известните им песни, Точка БГ, с полусериозното, полушеговито подзаглавие “Акустичен проект за нови градски песни”, защото ги пишат заедно, често – около масата. И ги пеят за приятели. Изпълняват предимно свои авторски парчета и репертоарът им включва близо 50 заглавия. В песните на "Точка БГ" ще откриете отгласи от акустичната традиция на англоезичната (singer-songwriter), руската, италианската, френската и българската песен. Водещото при тях е песента – песента като приключение.

Музиката на Точка БГ е завръщане към всичко онова, което загубихме във века на електронното звучене и компютрите. След две години Краси, Пламен, Теди и Зори продължават да разчитат на живия звук на истинските инструменти, на непосредственото общуване с публиката и на едно разбиране за песента като неповторимо съчетание на музика и текст.


Резервации на тел: 02/ 963 12 54 или 0887 934 335.

Автор: Пламен Сивов
23.02.2013 г. 15:35
Посетено: 1306
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/16416-za-vtoriya-si-rozhden-den-tochka-bg-sviryat-v-studio-5