Музика

"ЛаТекст" с нов уебсайт, предстоящи студийни записи и концерти

Рожден ден на групата

"ЛаТекст" с нов уебсайт, предстоящи студийни записи и концерти
Фотография: Владислав Христов


◊ СЪБИТИЕТО

Вече е достъпен новият уебсайт на групата за поезия и алтернативен рок „ЛаТекст“ – latext.eu. В него, освен актуална информация за събития, могат да се намерят текстовете, които са стихотворения на Петър Чухов, много от тях публикувани в издадените от него стихосбирки и в периодични издания в България и чужбина, няколко видеоклипа от различни участия, снимки и други материали.


◊ ОЩЕ ЗА ГРУПАТА

„ЛаТекст“ приемат за своя рождена дата 29 февруари 2012 г., когато е първото им появяване пред публика – в Софийския университет, „При Мамута“. През изтеклата година те свирят на различни фестивали, а сега, по случай първия им рожден ден, смятат, че вече е дошло време да влязат и в студио. Групата, в която са Петър Чухов – поезия, вокали, китара, Елена Пенева – вокали, Иван С. Вълев – бас, вокали и Гриша Маникатов – барабани, ще запише три парчета – „Париж“, „Любовна херостратегия“ и „Само“, първото от които е съвсем ново, а другите две вече са изпълнявани на живо и се харесват на публиката.

Освен със студийни записи, „ЛаТекст“ имат намерение да отбележат годишнината си и с концерти. Първия от тях ще направят в Нов български университет в началото на март, а вторият, който ще бъде и същинското празнуване на рождения им ден, ще е около две седмици след това. В него ще вземат участие и няколко специални гости – поети и музиканти.

Информация за групата, техни парчета и текстове могат да се открият не само на новия им уебсайт, но и на страницата им във фейсбук, а доста материали от участията им на живо има и в youtube.
Автор:
Илиана Илиева
Публикация:
19.02.2013 г. 14:16
Посетено:
1181
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/16383-latekst-s-nov-uebsayt-predstoyashti-studiyni-zapisi-i-kontserti