Музика

Рап легендата Christ Bearer пристига в София

Концерт на Wu-Tang Killa Beez

Рап легендата Christ Bearer пристига в София


◊ СЪБИТИЕТО

Рап легендата Christ Bearer пристига в София за специално участие в концерта на
 
WU-TANG KILLA BEEZ
TEN YEAR ANNIVERSARY TOUR 2005
на живо в София на 14 февруари 2006
19,30 ч. в зала Христо Ботев, Студентски град.


◊ ПОВЕЧЕ ЗА МУЗИКАНТИТЕ

Рап легендата Kрайст Берър (Christ Bearer), част от дуото Northstar, правил музика за филми на Джим Джермуш, Уесли Снайпс и Дженнифър Ейнистън пристига в София, за да се присъедини за специално участие към концерта на Wu-Tang Killa Beez. Това бе потвърдено преди дни от мениджъра на групата. Изпълнителят ще замести Bronze Nazareth и Blue Raspberry, които няма да участват в европейското турне на Wu-Tang Killa Beez. С това бе потвърден и окончателния състав за турнето като на сцената ще излязат:

. Cilvaringz [Wu-Tang / RZA Productions]
. Beretta 9 & Shogun Assasson [Killarmy]
. DJ Sueside [Wu-Tang Clan / RZA'S DJ]
. Shabazz The Disciple [Gravediggaz]
. Christ Bearer of Northstar [Wu-Tang / RZA Productions]
. Barracuda [RZA - Birth Of A Prince]

Wu-Tang Killa Beez са част от Wu-Tang Clan. Музикантите от Wu-Tang Killa Beez, които идват в България, са представители на второто поколение на семейството и членове на различни формации, които са част от Wu-Tang Killa Beez. Beretta 9 и Shogun Assasson са членове на Killarmy, Shabazz The Disciple – на Gravediggaz, Christ Bearer е част от дуото Northstar, DJ Sueside работи с RZA и Wu-Tang Clan, Barracuda участва в албум на RZA. През 1998 Wu-Tang Killa Beez издават компилацията “The Swarm” (Роякът) – в която участват голяма част от първите Wu членове на Killarmy и някои други формации. През 2000 излиза втора част на компилацията – “The Sting” (Жилото).

Самият Wu-Tang Clan е сдружение на хип-хоп музиканти и има няколко аспекта, които го превръщат не само в култ, но и в явление в шоу бизнеса. Едната страна на клана е концепцията и идеологията, която е в основата на създаването му, а другата – икономическата – кланът притежава лейбъли, звукозаписни студиа, собствена модна линия, видео игри и т.н. В края на 80–те трима братовчеди - Принц Ракийм (бъдещия RZA), Джиниъз (GZA) и Юник Ейсън (Ol’ Dirty Bastard) от Стейтън Айлънд – запалени по рап и кунг фу – решават да се опитат да пробият на рап сцената. Подписват договор с лейбъл и издават албум, с който обаче, не се случва нищо. Разочаровани, те решават, че трябва да направят нещо драстично и различно. Така стигат до идеята за възраждането на легендарния клан Wu-Tang. Още шестима талантливи рапъри и MC са привлечени – Raekwon, Method Man, Ghostface Killah, Inspektah Deck, U-God и Masta Killah. Първият албум става факт през 1993 – Enter the Wu-Tang/36 Chambers (Присъедини се към Wu-Tang/36 стаи), издаден от Loud Records. Критиката обявява албума за един от най-добрите рап албуми на всички времена (ако не и най-добрият). Албумът е продаден в почти два милиона копия, което дава възможност на всеки от членовете да подпише договори с лейбъли и да издаде соловите си проекти.


◊ ПОВЕЧЕ ЗА КОНЦЕРТА

Концертът на Wu-Tang Killa Beez в София е част от европейско турне (TEN YEAR ANNIVERSARY TOUR 2006) в чест на десетгодишнината от раждането на Wu-Tang Killa Beez през 1996. В София групата ще пристигне от Будапеща, а следващото и участие е в Букурещ на 15.01.2006.

Групата е подготвила и една изненада за феновете си. Освен изброените, на сцената ще излезе и още един МС от Wu Tang Killa Beez. Кой е той ще стане ясно по време на самия концерт.

Продажбата на билети започна на 12 декември 2005 ексклузивно в мрежата на Тicketstream (http://www.ticketstream.bg/). Цената е само 15 лв., а ако останат непродадени билети до деня на концерта те ще се продават по 18 лв. на касите на зала Христо Ботев.

Локалният съпорт ще бъде обявен допълнително.

Заявки за интервюта, за медийно партньорство или за акредитации, изпращайте на victor@dsmusic.biz. Информация и снимки за пресата могат да бъдат взети от специалния сайт за събитието - http://dsmusic.biz/killabeez/
Автор:
DS Music
Публикация:
12.01.2006 г. 10:48
Етикети:
Посетено:
450
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/1634-rap-legendata-christ-bearer-pristiga-v-sofiya