Музика

Ginger Groove и Студио 5 представят: Музика под небето на Париж

Един специален концерт, вдъхновен от Париж - столицата на любовта!

Ginger Groove и Студио 5 представят: Музика под небето на Париж
 

◊ СЪБИТИЕТО

Приглушена светлина. Романтична атмосфера. Това е началото на Вашата музикална разходка из Париж - столицата на любовта! Ваш гид ще бъдат музикантите от Ginger Groove. В духа на френската традиция ще прозвучат някои от най-обичаните песни - C'est Magnifique, C'est Si Bon, La Mer…

Красивата приказка ще Ви разкажат Боряна Йорданова (вокал), Петър Георгиев (китара), Влади Михайлов (контрабас) и специалния гост - перкусионистката Смила Стоева. Ако още не сте ги чували - това може би ще бъде любов от пръв поглед!

Мелодиите на шансона и горещината на суинга ще се преплетат в познатия ни "джинджър" стил на 17 февруари (неделя) от 18.30 часа на сцената на "Студио 5", където ще оставите сърцето си и ще преоткриете душата си!


◊ ФОРМАЦИЯТА

Суинг, шансон и боса нова - в изпълнение на китара, контрабас и глас под изкусния ритъм на перкусии или едно наистина различно изживяване за меломани ви обещават музикантите от Ginger Groove. Имате всички основания да им се доверите, тъй като за малко повече от година от своето съществуване Ginger Groove успява да привлече все повече фенове на акустичната музика поднесена с темперамент, чар и оригиналност. Групата има зад гърба си редица участия в музикални фестивали, концерти и редовно се изявява на софийската клубна сцена. За себе си тримата музиканти казват, че са пристрастени към джаза, вдъхновени от боса новата и изкушени от възможността да придават различно джази звучене на музиката. Така пикантната комбинация от суинг, акустичен поп и модерна боса нова се превръща в запазена марка на Ginger Groove. Пречупени през индивидуалния светоглед на музикантите, тези стилове се обединяват в специфичния „джинджър” звук. След включването в репертоара им на няколко френски шансона, тримата музиканти забелязват огромното любопитство на българската публиката към френската музика, останала встрани от музикалния мейнстрийм и свързвана предимно с френското кино. Това вдъхновява Боряна Йорданова (вокал), Петър Георгиев (китара) и Влади Михайлов (контрабас) да подготвят концерт с изцяло френска музика, символ на романтиката и любовта, и да подарят на публиката едно изтънчено изживяване, заразено с атмосферата на Париж.

 

◊ ПОВЕЧЕ ЗА ИЗПЪЛНИТЕЛИТЕ

Боряна Йорданова завършва Нов български университет със специалност „Поп пеене”. Вдъхновена от бродуейския мюзикъл и джаза, силно влияние за развитието й като изпълнител имат майсторските класове на Вики Алмазиду и Милчо Левиев, както и участието й в постановки на Музикалния театър. Зад гърба си има различни арт проекти, концерти и музикални представления.

Петър Георгиев завършва Нов български университет през 2007 г. със специалност „Поп и джаз китара”. По време на следването си участва в три майсторски класа по джаз импровизация на Милчо Левиев. Между 2007 и 2011 г. живее в Ню Йорк, където свири в различни блус, джаз и R&B проекти и преподава в музикално училище Swan Pianos Co. Паралелно с това завършва ”Brooklyn Conservatory” - програма „Джаз китара”, както и магистърската програма на „Queens College”.

Влади Михайлов свири на виола и контрабас. Завършва Държавната музикална академия. Има докторска степен от Софийския университет ("Мултимедии в обучението по музика). Многократен участник е в майсторските класове по джаз импровизация на Милчо Левиев. Участва в студийни и концертни проекти с наши и чужди музиканти.

Автор: Стойно Попов
04.02.2013 г. 11:04
Посетено: 1453
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/16278-ginger-groove-i-studio-5-predstavyat-muzika-pod-nebeto-na-parizh