Музика

Гостувания на Държавна опера - Стара Загора

На 6 февруари е второто турне на Операта за годината

◊ СЪБИТИЕТО

На 6 февруари е второто турне за годината на Държавна опера Стара Загора. Съставът на мюзикъла „Мечо Пух“ ще гостува на Младежки център - Хасково с две поредни представления. „За малките ни зрители сме подготвили сладка изненада. Всеки от тях ще получи от любимото лакомство на Мечо Пух – мед – любимо лакомство на мечета и на деца.“ – каза Тоня Петрова, заместник-директор на Държавна опера - Стара Загора. За постановките на „Веселите музиканти“ в Града на липите пък са готови сувенири – календарчета, което ще получи всеки малък гост в залата.

Първото гостуване на Държавна опера Стара Загора за настоящата 2013 година бе с „Българи от старо време“ на 12 януари в салона на Народно читалище „Диньо Петров Сивков – 1840“ гр. Нова Загора. Салонът с почти 500 места е бил препълнен, атмосферата – невероятна. В момента се подготвя гостуването на Операта в Троян и Ловеч през месец март.


◊ И ОЩЕ

За изминалата 2012 година Държавна опера Стара Загора бе на гастроли освен в столицата, още и в Пазарджик, Асеновград, Казанлък, Крън, Енина, Троян, Панагюрище, Хасково, Тополовград, Пловдив, Садово, Шумен, Димитровград, Първомай, Батак, Севлиево – в повечето от градовете гостува за първи път.

Най-много – 13 пъти (от 26 общо) извън Стара Загора – се е изиграл спектакълът „Българи от старо време“. Близо 8000 хиляди са зрителите, които са усетили магията на професионалистите от Държавна опера – Стара Загора в градовете, в които е имала представления през 2012 година. Магията продължава и през тази година – 88-ма поред от съществуването на Операта.

Автор:
Уляна Кьосева, Държавна опера Стара Загора
Публикация:
31.01.2013 г. 15:04
Посетено:
623
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/16264-gostuvaniya-na-darzhavna-opera-stara-zagora