Музика

Карнавален "Концерт на възглавници"

Концерт на възглавници, вдъхновен от Карнавала във Венеция

Карнавален "Концерт на възглавници"


◊ СЪБИТИЕТО

Карнавален "Концерт на възглавници"

24 февруари 2013 (неделя)
11:00 часа и 17:00 часа
Съюз на Архитектите, "Кракра" № 11, зала 2

Първият „Концерт на възглавници” за 2013-та год. ще провокира и предизвика усмивката на всички деца, както и детето у всеки родител. И понеже няма да успеем да ви заведем чак до Карнавала във Венеция, ще го пресъздадем на ул. „Кракра” № 11 на 24 февруари (неделя) от 11.00 часа и от 17.00 часа.

За целта този „Концерт на възглавници” приканва всички малчугани да облекат своите карнавални костюми и да дойдат с тях, а за допълване на приятната атмосфера за всички деца, родители и музиканти ще има много маски.

Карнавалния дух ще усетим и чрез музикалните произведения (подбрани тематично), в основата на които стоят „маските”.

За да им се насладим ще ни помогнат Стояна (Съни) Георгиева (цигулка), Антония Кирил-Евгениева (пиано) и Венета Нейнска (пиано).

С помощта на над 150 меки възглавници, шарени моливи за рисуване и нежни музикални инструменти ще имате възможност да чуете Валс от сюитата „Маскарад” на Арам Хачатурян, „Маски и бергамаски” на Габриел Форе (изсвирени на четири ръце). Също така ще можете да се насладите и на произведенията за цигулка и пиано - „Маски” из добре познатата ни сюита „Ромео и Жулиета” на Сергей Прокофиев, „Маски” на Винсънт Персикети и Катерер и Херман – Дуо Концертанте по теми от операта „Бал с маски” на Джузепе Верди.


◊ ЗА ПРОЕКТА

„Концерт на възглавници” е първият музикален проект, който преди две години срещна класическата музика с родители и деца, без възрастови ограничения. С история над 16 концерта, много почитатели и предстоящи премиери на музикални инструменти, „Концерти на възглавници” имат амбицията да се утвърдят като предпочитано културно събитие за цялото семейство.

Билети за „Концерти на възглавници” се продават с предварителна резервация! Тя може да се направи с имейл на страницата на концертите – www.pillows.bg от секция „Резервации”.





Автор:
Модо България
Публикация:
29.01.2013 г. 11:45