Музика

Чаша чай и "Ginger Groove" - романтична вечер в петък

Чайната, петък - 25.01.2013.

Чаша чай и "Ginger Groove" - романтична вечер в петък


◊ СЪБИТИЕТО

Чаша чай и "Ginger Groove" - романтична вечер в петък
В Чайната на 25.01.2013, петък

Уюта на Чайната и насладата от музиката с "Ginger Groove" – това Ви гарантира една романтична петъчна вечер! Чаровната Боряна Йорданова ще изпее някои от най-красивите песни от златните години на джаза и заедно с китарата на Петър Георгиев и контрабаса на Влади Михайлов ще Ви понесе на вълните на суинга, блуса, боса новата и шансона.

А в паузата – разгледайте изложбата от картини или опитайте кулинарните изкушения и уникалната селекция на чай!


◊ ФОРМАЦИЯТА

"Ginger Groove" е акустична формация от китара, контрабас и глас. Боряна Йорданова (вокал), Петър Георгиев (китара) и Влади Михайлов (контрабас) се събират през есента на 2011-та година, обединени от идеята за един нов прочит на поп музиката, суинга, боса новата и шансона. Пречупени през индивидуалния светоглед на всеки от музикантите, тези стилове се обединяват в специфичния „джинджър” звук на групата. На клубна сцена „Ginger Groove” могат да бъдат чути в „Студио 5”, „Чайната”, „Петното на Рьоршах”, „Hot Stage” и др. Участват и в много музикални фестивали. Обогатявайки и разнообразявайки своя репертоар, “Ginger Groove” включват в състава си и различни гост-музиканти.


◊ ПОВЕЧЕ ЗА ИЗПЪЛНИТЕЛИТЕ

Боряна Йорданова завършва Нов български университет със специалност „Поп пеене”. Вдъхновена от бродуейския мюзикъл и джаза, силно влияние за развитието й като изпълнител имат майсторските класове на Вики Алмазиду и Милчо Левиев, както и участието й в постановки на Музикалния театър. Зад гърба си има различни арт проекти, концерти и музикални представления.

Петър Георгиев завършва Нов български университет през 2007 г. със специалност „Поп и джаз китара”. По време на следването си участва в три майсторски класа по джаз импровизация на Милчо Левиев. Между 2007 и 2011 г. живее в Ню Йорк, където свири в различни блус, джаз и R&B проекти и преподава в музикално училище Swan Pianos Co. Паралелно с това завършва ”Brooklyn Conservatory” - програма „Джаз китара”, както и магистърската програма на „Queens College”.

Влади Михайлов свири на виола и контрабас. Завършва Държавната музикална академия. Има докторска степен от Софийския университет. Многократен участник е в майсторските класове по джаз импровизация на Милчо Левиев. Участва в студийни и концертни проекти с наши и чужди музиканти – Милчо Левиев, Джеси Брок (САЩ), Ваня Костова и други.

Автор:
Стойно Попов
Публикация:
19.01.2013 г. 22:45
Посетено:
1572
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/16187-chasha-chay-i-ginger-groove-romantichna-vecher-v-petak