Музика

2013 – годината на рок спектаклите

"We will rock you" и "The Wall" идват в България

2013 – годината на рок спектаклите


◊ WE WILL ROCK YOU

Грандиозният мюзикъл по хитовете на Queen е озаглавен “We Will Rock You” и включва 24 от най-големите хитове на рок групата. Мюзикълът е гледан от повече от 6 милиона зрители във Великобритания и над 15 милиона души в 17 държави. Мегапродукцията е режисирана от Бен Елтън със специалните музикални напътствия на Брайън Мей и Роджър Тайлър от Queen.

Спектакълът ще се играе в столичната зала „Арена Армеец“ от 15 до 19 май 2013 г. За всяко представление ще бъдат допускани само 4 500 зрители. Билетите за  „We Will Rock You“ са на цени от 40 до 100 лв. и се продават в мрежата на „Тикетпро“.


◊ ПОВЕЧЕ ЗА МЮЗИКЪЛА

Авторът на сценария Бен Елтън представя една изключително забавна и футуристична комедия с  най-големите хитове на Queen.
 
“Това шоу е за легендата“, казва авторът. „Взели сме легендата за Queen и сме създали наша собствена измислена история за младежите, които се опълчват на институциите, опитващи се да потискат тяхната индивидуалност и любов към музиката. Те се нуждаят от герой, който да им помогне в тяхната битка, а ние им даваме двама – мечтателят Галилео и рокерката Скарамучи. Познайте кой ще победи накрая?“


◊ THE WALL С МУЗИКАТА НА РОДЖЪР УОТЪРС И PINK FLOYD

На 30 август 2013 г. българските зрители ще имат уникалната възможност да видят на живо Роджър Уотърс и грандиозното шоу “The Wall”. Зашеметяващият спектакъл е изпълнен с невиждани аудио и визуални ефекти.

Роджър Уотърс е лидер и основател на легендарните Пинк Флойд. През 1979 г. той създава един от най-популярните и обичани албуми за всички времена - „The Wall”. Три години по-късно Алън Паркър създава супер успешния си филм „Стената“, в който главната роля е поверена на Боб Гелдоф.

През 1990 г. Уотърс организира един от най-големите рок концерти в историята – “The Wall” на живо в Берлин, пред около 200 000 души. Спектакълът е уникален и разпродава мигновено 56 концерта в Северна Америка. Следват изяви в Австралия, Южна Америка и цяла Европа.

Въодушевен от големия успех, през 2010 г. Роджър Уотърс решава да преобразува “The Wall” за големи и открити стадиони.


ОЩЕ ЗА СПЕКТАКЪЛА

Досега са се състояли 192 концерта на “The Wall” пред 3,3 милиона души в 28 държави.

Турнето има уникален по рода си замисъл – пресъздава падането на Берлинската стена.

Билетите за култовото рок шоу “The Wall” са на цени от 65 до 180 лв. и се продават в мрежата на „Тикетпро“. Спектакълът ще бъде на Националния стадион „Васил Левски“.

Автор:
Момчил Цонев
Публикация:
08.01.2013 г. 00:04
Посетено:
1257
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/16127-2013-godinata-na-rok-spektaklite