Музика

"Коледно чудо" - концерт на хор "Космически гласове" в Studio 5

В програмата: обработен фолклор и църковни песнопения

"Коледно чудо" - концерт на хор "Космически гласове" в Studio 5


◊ СЪБИТИЕТО

"Коледно чудо" - концерт на хор "Космически гласове" с
диригент Ваня Монева

27 декември 2012 г., четвъртък, 19:00 часа

Studio 5 music club, София

Хор „Космически гласове" с диригент Ваня Монева е подготвил концерт - „Коледно чудо". Изключителните народни певици, прославили България по света, ще представят изкуството си в две части - обработен фолклор и църковни песнопения.


КОСМИЧЕСКИТЕ ГЛАСОВЕ

Хор „Космически гласове" е един от най-популярните български фолклорни хорове и несъмнено принадлежи към най-ценните културни богатства на България днес. Имат 16 издадени албума и участия във фестивали и концерти по целия свят.

Хорът е основан през 1994 г. от диригента Ваня Монева и мениджъра Емил Минев. „Космически гласове" впечатлява с богата палитра на музициране в различни стилове - обработен фолклор, църковна музика, съвременни джаз и поп проекти, кантатно-ораториална музика, филмови и театрални продукции, world music.

Ваня Монева е сред ярките имена в историята на българското хорово изкуство. Носител е на наградите „Златна книга" за принос за развитието на българската култура, 2011 г., ECHO на немските музикални продуценти за компактдиска Bulgarian Soul с Веселина Кацарова, 2003 г., „Златно перо" за принос към българската култура, 2001 г., Специалната награда на „Салон на изкуствата", НДК, 2000 г. и много други.27 декември 2012 г. (четвъртък)
Начало: 19:00 часа
Вход: 10 лв.

Билети за концерта - в мрежите на www.eventim.bg, www.ticketstream.bg и www.ticketplus.bg, както и в Studio 5 преди началото на събитието.Автор:
25.12.2012 г. 16:29
Посетено: 1353
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/16103-koledno-chudo-kontsert-na-hor-kosmicheski-glasove-v-studio-5