Музика

Празничен концерт "Ave Maria"

В рамките на Коледно-новогодишния фестивал – Русе, 2012

◊ СЪБИТИЕТО

Празничен концерт "Ave Maria"

"Ave Maria" е заглавието на празничния концерт в рамките на Коледно-новогодишния фестивал – Русе, 2012.

Това е една вече 15-годишна традиция, дело на Виолета Шаханова-Стамболиева. В новото издание известната оперна и концертна изпълнителка е поканила сопраното Йоланта Николаева и пианистите – баща и син Евгени и Николай Желязкови.

В премиерната програма, наред с най-известните и обичани от публиката песни по каноничния текст на: Бах-Гуно, Франц Шуберт, Луиджи Керубини, ще бъдат изпълнени за първи път у нас и редица малко познати, но не по-малко красиви вокални опуси на Жорж Бизе, Сезар Франк, Луиджи Луци, а също и художествени песни и дуети от италианските композитори: Джоакино Росини, Гаетано Доницети, Джузепе Верди и съвременни френски автори като Франсис Пуленк и Ерик Сати, а също и клавирни пиеси от романтичния репертоар.

Концертът ще се състои на 20 декември, четвъртък, от 18 часа в новата мраморна зала „Европа” на Доходното здание (Театъра), при свободен вход.Автор: Студио за музика „Данубиус”
16.12.2012 г. 19:24
Посетено: 1128
Етикети: Евгени Желязков, Коледен фестивал, Русе, концерт, Студио Данубиус, Николай Желязков, Ave Maria, Виолета Шаханова-Стамболиева
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/16077-praznichen-kontsert-ave-maria