Музика

Концерт на Yotzov Clarinet Sextet в СГХГ

Картини и кларинети завладяват сетивата

Концерт на Yotzov Clarinet Sextet в СГХГ


◊ СЪБИТИЕТО

Концерт на Yotzov Clarinet Sextet в СГХГ

С наближаването на коледните и новогодишните празници културната програма на Софийската градска художествена галерия става все по интензивна и интересна.

На 12.12.2012 година, сряда, в галерията ще изнесат концерт виртуозите от Yotzov Clarinet Sextet. Боби Йоцов и неговите музиканти са подготвили истинска коледна изненада за  ценителите на музиката.


КОНЦЕРТЪТ

Емблематичната дата 12.12.12 е посветена на ценителите на изкуството във всичките му форми. Софийска градска художествена галерия има удоволствието да ви пренесе в един друг вълшебен свят, в който картините „оживяват” под звуците на Yotzov Clarinet Sextet. Бъдете част от зимната приказка с младите музиканти от секстета, които по фин и елегантен начин ще рисуват с кларинетите си в различни стилове – от класика, през джаз, до етно. Подарете си топли мигове, с модерното звучене на класиката.

Революция, енергия, артистичност – това са трите думи, които най-ярко описват младите кларинетисти от Йоцов Кларинет Секстет (Борислав Йоцов, Цветелина Найденова, Фарадж Акбаров, Ангелина-Огняна Гочева, Мартин Котрулев, Явор Гайдов).

Основан едва преди година и половина, секстетът смело набира скорост и след многобройните си концерти в Studio 5, „Варненско лято”, радио Пловдив и други, изпълнителите бяха изненадващо номинирани в категория „Млад музикант на годината” 2012. Носителят на „Музикант на годината” 2004 и на „Кристална лира” 2005, и виновник за създаването на този различен и уникален сам по себе си проект – Боби Йоцов, разкрива тайната: „… да бъдеш атрактивен и да притежаваш артистично поведение, да поднесеш музиката по достъпен, модерен начин, карайки хората от всички възрасти да се забавляват, дори и тези, за които класиката е terra incognita”. Репертоарът им е многообразна палитра от жанрове – класика и предкласика, поп и джаз, етно и фолк.


Очакваме ви в СГХГ на 12.12.12 (сряда), 19 часа, за да чуете на живо Yotzov Clarinet Sextet – модерната класика в жанра. Вход 8 лв.


Софийска градска художествена галерия
ул. "Ген Гурко" 1
София 1000
(вход откъм ул. „Княз Ал. Батенберг”)

Автор:
Петър Димов, СГХГ
Публикация:
12.12.2012 г. 12:11
Посетено:
1366
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/16045-kontsert-na-yotzov-clarinet-sextet-v-sghg