Музика

Ginger Groove - модерен суинг, акустичен поп и боса нова

Новият клуб "Монро" ще отвори вратите си в сряда за "джинджър" парти!

Ginger Groove - модерен суинг, акустичен поп и боса нова


◊ СЪБИТИЕТО

Стилът на Мерилин Монро, приглушена светлина, а от сцената се лее джаз. Тази сряда (5 декември) Ginger Groove ще ви разходят музикално до Ню Йорк, плажовете на Бразилия и улиците на Париж. Пресечната точка е новият клуб „Монро” (ул. „Христо Белчев” 46), а ключовите думи са суинг, акустичен поп и модерна боса нова в комбинация от китара, глас и контрабас. Началото е в 22 часа!

Едно музикално изкушение, на което ще ви е трудно да устоите!


◊ ФОРМАЦИЯТА

Ginger Groove е акустична формация пристрастена към джаза, вдъхновена от боса нова и изкушена от възможността да придава различно джази звучене на поп музиката! Кадифеният глас на Боряна Йорданова се преплита с китарните импровизации на Петър Георгиев, а контрабасът на Влади Михайлов ги подкрепя в ниския регистър.


◊ ПОВЕЧЕ ЗА ИЗПЪЛНИТЕЛИТЕ

Боряна Йорданова завършва Нов български университет със специалност „Поп пеене”. Вдъхновена от бродуейския мюзикъл и джаза, силно влияние за развитието й като изпълнител имат майсторските класове на Вики Алмазиду и Милчо Левиев, както и участието й в постановки на Музикалния театър. Зад гърба си има различни арт проекти, концерти и музикални представления.

Петър Георгиев завършва Нов български унивеситет през 2007 г. със специалност „Поп и джаз китара”. По време на следването си участва в три майсторски класа по джаз импровизация на Милчо Левиев. Между 2007 и 2011 г. живее в Ню Йорк, където свири в различни блус, джаз и R&B проекти и преподава в музикално училище Swan Pianos Co. Паралелно с това завършва ”Brooklyn Conservatory” - програма „Джаз китара”, както и магистърската програма на „Queens College”.

Влади Михайлов свири на виола и контрабас. Завършва Държавната музикална академия. Многократен участник е в майсторските класове по джаз импровизация на Милчо Левиев. Участва в студийни и концертни проекти с наши и чужди музиканти – Милчо Левиев, Джеси Брок (САЩ), Ваня Костова и други.

Автор: Стойно Попов
02.12.2012 г. 12:13
Посетено: 1405
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/15961-ginger-groove-moderen-suing-akustichen-pop-i-bosa-nova