Музика

Ска-пънк експлозия, с примеси от реге и фънк!

Група "Муфта" с поредни концерти в София

Ска-пънк експлозия, с примеси от реге и фънк!

 

◊ СЪБИТИЕТО

След като превзеха класацията „Черната овца” на радио „Стара Загора”, момчетата от група „Муфта” ще зарадват с поредица концерти почитателите си в София. Клуб „Суингинг хол” на 30 ноември (петък) и фестивалът на БНР „Аларма пънк джаз” - 14 декември (петък) отварят сцената си за тяхната авторска музика и посланията им. Музика, на която можеш да скачаш и танцуваш!

Текстове на български, които те карат да се замислиш за ежедневието ни! Послания, които докосват сърцето! Група „Муфта!

• 30 ноември (петък) - клуб „Суингинг хол” (ул. „Драган Цанков” 8), 21 часа

• 14 декември (петък) - „Аларма пънк джаз” в Чешкия център (ул. „Г. С. Раковски” 100)


Вие сте млади, интелигентни, критични? Имате лично мнение, което не се страхувате да споделите? Харесвате реге, ска и фънки-пънки? Тогава ще се влюбите в тях! Те са група „Муфта” – групата на народа!

 

◊ ФОРМАЦИЯТА

Димитър Иванов - вокал, китара, текстове
Дидака Колев - кахон, ксилофон, беквокали
Влади Михайлов - баскитара, беквокали

Музикалният стил на група „Муфта” може да бъде определен като ска-пънк с известно количество реге и хард рок. За краткия период от сформирането си бандата вече има подготвен авторски албум на български език и множество изяви в столични клубове, както и в събития извън София.

Веселяшките ска-пънк ритми са гарнирани с остротата на изобличението и смеха на самоиронията в текстовете на песните, които засягат парещи теми от съвремието ни. Групата продължава да твори нови авторски песни и има сериозни заявки за участие в концерти и фестивали през пролетта и лятото на настоящата година.

Група „Муфта” – самообявила се за „групата на народа” – поема сериозен обществен ангажимент и извън музикалните си изяви. Пример за това е подетата от групата инициатива „К’во правим?”, свързана с опазване на чистотата в Родината.


Автор:
Стойно Попов
Публикация:
27.11.2012 г. 16:06
Етикети:
Посетено:
2143
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/15930-ska-pank-eksploziya-s-primesi-ot-rege-i-fank