Музика

Славеят от Странджа Радостина Йовкова-Иванова с концерт във Варна

Солистка на ансамбъл "Филип Кутев" представя новия си албум

Славеят от Странджа Радостина Йовкова-Иванова с концерт във Варна


◊ СЪБИТИЕТО

След като през месец август запали мистичния огън на уникалния си глас в град Бургас, солистката на НФА „Филип Кутев” Радостина Йовкова-Иванова ще очарова и варненската публика.

Младата певица от Странджа ще представи първия си самостоятелен албум си „Мистичен огън” на 29 ноември от 19,00 часа в Kонцертното студио на Радио Варна. Това е вторият от поредицата концерти, които младата певица прави из страната. Албумът включва български народни песни от странджанския край, изпълнени в съвременен аранжимент.

Заедно с Радостина на сцената, за да направят спектакъла неповторим, ще са музикантите от етно-джаз формация „Дива река”. Младите музиканти са оригинални с това, че представят и популяризират фолклора ни по един нов, по-модерен и достъпен за младото поколение начин.


◊ ИЗПЪЛНИТЕЛКАТА

Радостина Йовкова-Иванова е една от младите надежди на Странджа, солист на НФА „Филип Кутев, носител на редица призове от конкурси и надпявания у нас и в чужбина. Носител на „Златен славей” – награда за изпълнител на 1995 година на Българска национална телевизия и приза „Пазител на Традициите” за 201 1г. в областта на фолклора, както и признания от фестивалите са Фолклорен венец "Божура " (1995) и "Граматиково пее" (1995). Родена е в гр. Средец, обл. Бургаска и от ранна детска възраст е свързана с българската народна музика.



Автор:
А.Р.И.З.-7
Публикация:
27.11.2012 г. 15:28
Етикети:
народна музикаВарнаконцертфолклор
Радостина Йовкова-Иванова
Посетено:
3147
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/15926-slaveyat-ot-strandzha-radostina-yovkova-ivanova-s-kontsert-vav-varna