Музика

"Мистерията на българските гласове" подгрява концерта на Горан Брегович

Балканският музикант идва в София на 29 ноември

"Мистерията на българските гласове" подгрява концерта на Горан Брегович


◊ КОНЦЕРТЪТ

Световноизвестният български хор „Мистерията на българските гласовe” ще погряват концерта на балканския композитор Горан Брегович и неговия „Оркестър за сватби и погребения”. Концертът ще се състои на 29 ноември в столичната зала „Арена Армеец”. Изпълнението на Мистерията започва в 19 ч., а Брегович излиза час по-късно.

Поради изключително големия интерес към предстоящия концерт организаторите от Loud concerts отвориха допълнителни сектори в Арена Армеец за седящи места на цена от 40 лв. Билетите са в продажба в мрежата на „Тикетстрийм”.

Почитателите на Брегович ще могат да чуят любимите си хитове от албумите и саундтраците му, както и песни от последните  му албуми “Alkohol” и актуалния “Champagne For Gypsies”.

Освен автор на популярни балкански мелодии като „Месечина” и „Калашников”, Горан Брегович е един от най-значителните автори на филмова музика в Европа. Автор е на музиката към култовите филми “Ъндърграунд” и “Аризонска мечта” на Емир Костурица, с който си партнират години наред.

Автор:
Момчил Цонев
Публикация:
23.11.2012 г. 11:32
Посетено:
1563
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/15894-misteriyata-na-balgarskite-glasove-podgryava-kontserta-na-goran-bregovich