Музика

Nouvelle Vague се завръщат за концерт на 26 ноември в София

Групата е известна със своите кавъри на рок, пънк и ню уейв песни

Nouvelle Vague се завръщат за концерт на 26 ноември в София


◊ КОНЦЕРТЪТ

Най-успешната френска група Nouvelle Vague се завръща у нас, за да представи най-новото си шоу “Dawn of Innocence”. Концертът им ще бъде на 26 ноември в зала 3 на НДК. “Dawn of Innocence” е изключително зрелищен спектакъл, режисиран от известния френски дизайнер Жан Шарл дю Кастелбаджак, който се е погрижил за цялостната визия, костюми, осветление и декори на спектакъла.

Идеята за грандиозното шоу се ражда по време на една среща на Марк Колин, основател на Nouvelle Vague, и дизайнера. ”Предложих му да илюстрирам 18 мистични песни от 80-те, изпълнени от групата и допълнени от картини, светлини, сенки и емоции” – казва известният дизайнер Кастелбаджак. ”Идеята ми беше музикантите и публиката да пътуват от песен на песен по ръба на невидимото”.

“Използвах Nouvelle Vague като машина на времето, за да ме върнат в цветовете на поп музиката и мрачните тонове на 80-те. Десетилетие, което беше толкова бляскаво и мрачно в същото време”, допълва дизайнерът.


◊ ОЩЕ ЗА КОНЦЕРТА

Концертът на Nouvelle Vague се организира от Keen Acts и Bg Sound Stage. Билетите са на цена от 50 лв. за правостоящи и 60 лв. за седящи места и са пуснати в продажба в системата на „Евентим” и на касата на НДК.

Автор:
Момчил Цонев
Публикация:
18.11.2012 г. 18:25
Посетено:
1468
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/15855-nouvelle-vague-se-zavrashtat-za-kontsert-na-26-noemvri-v-sofiya