Музика

Блус от Испания! Mingo and The Blues Intruders в Sofia Live Club

Sofia Blues Meeting – музикалният фестивал, посветен на блус музиката и блус-културата

Блус от Испания!  Mingo and The Blues Intruders в Sofia Live Club


◊ СЪБИТИЕТО

Блус от Испания! Mingo & The Blues Intruders на на Sofia Blues Meeting 6

На 12 ноември столичният Sofia Live Club ще бъде сцена на шестото издание на Sofia Blues Meeting – музикалният фестивал, посветен на блус музиката и блус-културата.

Специално участие на събитието ще има испанската банда Mingo & The Blues Intruders, които пристигат в София с подкрепата на Институт Сервантес.
 
Доминго Балагер, основател на групата, е сред най-виртуозните изпълнители на хармоника не само в Испания, но и в света. Започва да свири на хармоника 11-годишен. Първата си група “Caledonia Blues Band”  основава през 1985 г. и в продължение на 10 години покорява с нея много блус-сцени в Испания и Франция. 1995 г. е начало на нов проект – акустичното трио “Bliesville”, чийто репертоар освен собствени композиции включва и уникални интерпретации на  песни на велики блусари като Muddy Waters и Little Walter. Следват няколко години с “Blues Blasters” – формация, съчетаваща експлозивността на Chicago-blues с меланхолията на West Coast Blues а след това се появява “The Blues Intruders” – сегашната група на Mingo. През март 2012 год. Mingo & The Blues Intruders представят Испания на вече ежегодния фестивал European Blues Challenge в Берлин.

Участието на Mingo & The Blues Intruders се осъществява с подкрепата на Институт Сервантес – София. 

За посетители на концерта ще бъде интересно да чуят как звучи блусът на испански език и как традиционните испански музикални елементи се съчетават с блус композиции. В Испания се слуша и харесва не само фламенко! Едно от доказателствата - Mingo & The Blues Intruders...

Билети се продават в мрежите на Ивентим (www.eventim.bg) и Тикет+ (www.ticketplus.bg)

Автор:
Институт Сервантес - София
Публикация:
08.11.2012 г. 22:24
Посетено:
1453
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/15791-blus-ot-ispaniya-mingo-and-the-blues-intruders-v-sofia-live-club