Музика

Jazz-Rocking Pop

Или изкуството да правиш каквото си искаш

Jazz-Rocking Pop


◊ СЪБИТИЕТО

Jazz-Rocking Pop

Марина Драгомирецкая – вокал,
Калин Жечев – пиано,
Христо Ганев – перкусии

19 ноември 2012 г., 19 ч. Студио 5

Малко след като сме преминали на зимно часово време, Марина Драгомирецкая отново ще ни обгърне с топлия си глас в Студио 5, в понеделник, 19-ти ноември. Компания на сцената традиционно ще ѝ прави джаз пианистът Калин Жечев, а на перкусии към тях ще се присъедини Христо Ганев от Mango Duende.

Успешната съвместна работа на Калин и Марина е категорично засвидетелствана от зачестилите към джаз-дуото покани за изпълнения на родната фестивална сцена. През юли те бяха избрани да участват в първото издание на My Stage, в рамките на July Jazz в Смолян, а през октомври откриха Младежкия джаз фестивал в Димитровград. 
 
Клубната сцена също не е непозната и за двамата. След като в края на миналия творчески сезон ни предложиха концерт, съставен изцяло от джаз стандарти, в началото на новия, ще чуем нещо малко по-различно. Предизвикателството, което са си поставили, за да ни изненадат през ноемврийската вечер в Студио 5, са поп-рок класики, пречупени през усещането за джаз импровизации - като се тръгне от 80-те години на миналия век и се стигне чак до наши дни.

И макар през ноември, макар в понеделник, всеки може да бъде част от изкуството да правиш каквото си искаш, особено в Студио 5, от 19 ч. под звуците на Jazz-Rocking Pop и едно незабравимо пътуване в света на музиката!

Автор:
Владислава Генова
Публикация:
08.11.2012 г. 12:34
Посетено:
1262
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/15779-jazz-rocking-pop