Музика

На чаша чай в събота - Ginger Groove в Чайната

Акустичен поп, модерен суинг и боса нова

На чаша чай в събота - Ginger Groove в Чайната


◊ СЪБИТИЕТО

Обичате ли ароматен чай? А сладки с канела? Душата ви пее заедно с музиката, когато слушате суинг? Разпускате след дълга седмица с боса нова?

Всичко това ви очаква тази събота, 10 ноември, в артистичната обстановка на Чайната! На сцената ще видите талантливите музиканти от Ginger Groove. Към нежния глас на Боряна Йорданова ще добавим китарните импровизации на Петър Георгиев, а Влади Михайлов ще се вихри в ниския регистър на контрабаса.

Към познатата комбинация от модерен суинг, акустичен поп и боса нова ще добавим и щипка френски привкус, за да изпълним с финес музикалния коктейл!


◊ ФОРМАЦИЯТА

Ginger Groove е акустична формация от китара, контрабас и глас. Боряна Йорданова (вокал), Петър Георгиев (китара) и Влади Михайлов (контрабас) се събират през есента на 2011-та година, обединени от идеята за един нов прочит на поп музиката, суинга и боса новата. Пречупени през индивидуалния светоглед на всеки от музикантите, тези стилове се обединяват в специфичния „джинджър” звук на групата. На клубна сцена „Ginger Groove” могат да бъдат чути в „Студио 5”, „Чайната”, „Петното на Рьоршах”, „Hot Stage” и др. Участват и в много музикални фестивали. Обогатявайки и разнообразявайки своя репертоар, “Ginger Groove” включват в състава си и различни гост-музиканти.

Автор:
Стойно Попов
Публикация:
06.11.2012 г. 22:58