Музика

Благотворителен концерт "Феникс JAZZ – Изкуството дарява любов"

10 ноември, 19 ч., Зала ''България''

Благотворителен концерт "Феникс JAZZ – Изкуството дарява любов"


◊ СЪБИТИЕТО

Благотворителен концерт
"Феникс JAZZ – Изкуството дарява любов"


10 ноември, 19 ч.
Зала ''България''

Организира: Фондация „Феникс Арт”
 
Звездите на българския джаз Васил Петров, Камелия Тодорова и Михаил Йосифов, заедно с Quarto Quartet, Биг Бенд Благоевград и водещият Тома Спространов Ви канят на благотворителния концерт „Феникс JAZZ – Изкуството дарява любов”. Да подкрепим заедно децата с увреждания на централна и периферна нервна система. На 10 ноември, от 19 ч. в зала "България”

Концертът „Феникс JAZZ – Изкуството дарява любов” се организира от фондация "Феникс Арт". С приходите от продажба на билети ще бъдат подпомогнати деца с увреждания на централна и периферна нервна система, чрез поемане на част от разходите по лечението им и закупуване на коригиращи ортопедични приспособления, необходими за позиционирането им в домашни условия.

Концертът се осъществява с партньорството на Софийска община и под патронажа на кмета г-жа Йорданка Фандъкова.

Концертът е включен в културния календар на София.

Медийни партньори на събитието са: Джаз ФМ радио и Алма Матер Класик ФМ радио

Партньори: Софийска община, Община Благоевград


◊ ПОВЕЧЕ ЗА КОНЦЕРТА

На 10 ноември посланието “Изкуството дарява любов” ще събере заедно на сцената на зала България едни от най-добрите български джаз изпълнители: Камелия Тодорова, Мишо Йосифов, Васил Петров и Биг Бенд Благоевград.

За първи път заедно ще свирят струнен квартет и Биг бенд: камерният струнен квартет Quarto Quartet (две цигулки, виола и виолончело) и мощната формация от духови медни инструменти, включваща 16-те изпълнители на Биг бенд Благоевгард.

Изпълнителите от квартета Quarto Quartet са известни като камерните музиканти на София. В състав: Иван Пенчев (цигулка), Светлана Станчева (цигулка), Татяна Тодорова (виола), Стоян Божков (виолончело). Quarto Quartet са млади изпълнители, които вече имат своята публика в България и на международната сцена и славата на най-добрия камерен ансамбъл у нас.

Още една джаз изненада за българската публика, е участието на Мариам Маврова (11 г.) – солист на вокална група „Дъга” и носител на международни и български музикални награди, която ще представи детския джаз на сцената на зала България. Мариам е изгряващата звезда на Феникс JAZZ. През 2011 г. от 7 участия на музикални конкурси Мариам има 7 награди в Унгария, Полша, Дания, Германия и Пловдив. Мари участва на финала на „Конкурс за детска песен на Евровизия 2011 г. Тя спечели зрителския вот и с оценката от журито в крайното класиране остана трета. Част от отличията й са златен медал на международния детски и младежки фестивал „Пролетни игри” – Унгария; специалната награда на журито и трофей от Евро-поп конкурса  Гранд При Европа  – „Берлински перли” за млади изпълнители от 10 до 24 години; III място „TI AMO” – международен поп-музикален фестивал за деца, Румъния.

На 10 ноември в зала България ще чуем „L. A. is my Lady”, вечните джаз стандарти “Where or When”, “Sugar blues”, Maria – from West side Story, Gee Baby, незабравимото „Quando, Quando”. В изпълнение на звездите на джаза Васил Петров, Камелия Тодорова и магьосника на тромпета - Мишо Йосифов.


Фондация „Феникс Арт“ работи за културата и изкуството в България и за обогатяване на културното пространство чрез организиране на високо професионални концерти за изява на утвърдени наши изпълнители и бъдещи таланти.

Целта на фондацията е със средствата на изкуството, едновременно да подкрепи българските творци, младите български таланти и бъдещи звезди и да подпомогне социални каузи и решаването проблеми в социалната сфера.

Фондация “Феникс Арт“ организира благотворителния концерт "Феникс JAZZ – Изкуството дарява любов" за набирането на средства за лечение на деца с увреждания на централна и периферна нервна система и закупуване на коригиращи ортопедични приспособления, необходими за позиционирането им в домашни условия.

Звездите на българския джаз канят всички приятели на изкуството да подкрепим заедно една благородна кауза!

Билети за концерта на касите на зала "България" и на www.ticketplus.bg.

Телефон за справки на билетните каси в Зала "България": (02) 987 76 56

Автор:
Организаторите
Публикация:
02.11.2012 г. 15:33
Посетено:
1662
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/15725-blagotvoritelen-kontsert-feniks-jazz-izkustvoto-daryava-lyubov