Музика

Концерт на Yotzov clarinet sexstet в СГХГ

В програмата: произведения от М. Мелитс, Х. Белева-П. Миланов, Мангани, А. Хогтън и др.

Концерт на Yotzov clarinet sexstet в СГХГ


◊ СЪБИТИЕТО

Концерт на Yotzov clarinet sexstet в СГХГ

На 16 октомври, вторник, от 19.00 часа
в Софийска градска художествена галерия
ул. "Ген Гурко" 1, София 1000
(вход откъм ул. „Княз Ал. Батенберг”)

В програмата ще прозвучат творби от М. Мелитс, Х. Белева-П. Миланов, Мангани, А. Хогтън, Б. Йоцов, Хр. Йоцов, Дебюси, Чайковски и други.

Почитателите на добрата музика могат да видят на живо шест музиканта, както никога преди – Yotzov Clarinet Sextet, с еклектичната си програма и звуци, които не могат да бъдат сбъркани.


YOTZOV CLARINET SEXTET

Yotzov Clarinet Sextet се състои изключително от студенти, настоящи и завършили, на виртуозния български кларинетист Борислав Йоцов. Във формацията свирят пет кларинета и един бас кларинет, а младите таланти са както следва:

Цветелина Найденова
Ангелина-Огняна Гочева
Мартин Котрулев
Атанас Илиев
Явор Гайдов
Фарадж Акбаров


Неизменният шести елемент, който споява и вдъхновява групата, е, разбира се, самият Боби Йоцов. Пиесите, които ще бъдат изсвирени са с аранжименти, създадени специално за секстета. Ще чуете както класически произведения (които очаквате), така поп песни (по-скоро неочаквани) и авторски парчета на Христо Йоцов и Боби Йоцов. От Бах, през Чайковски до Джо Кокър и Queen - Yotzov Clarinet Sextet предлага нещо ново и различно за родната ни клубна сцена.

Съчетавайки класическо с популярно в музиката, се създава една не само качествена, а и интересна формация и то само за кларинет. А неочакваните и интересни включвания на всеки един музикант ни разкриват и различните им музикални умения, които добавят закачливост и динамика в програмата на Yotzov Clarinet Sextet.
Автор:
Петър Димов, СГХГ
Публикация:
12.10.2012 г. 15:12
Етикети:
Посетено:
1227
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/15571-kontsert-na-yotzov-clarinet-sexstet-v-sghg